COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 10 – 29 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Roma, 5 aug /Agerpres/ - Două universităţi italiene, în colaborare cu Universitatea din Granada (Spania), au creat "super-spaghetele" cu mai multe fibre şi proteine decât pastele obişnuite, care, susţin ei, sunt mult mai sănătoase, relatează EFE.

Universitatea din Granada (Spania) a informat într-un comunicat că aceste super-spaghete rezultate din paste îmbogăţite ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare fiind elaborate din făină funcţională. Studiul a fost publicat parţial de revista Food Research International.

Cercetătorii au încercat să demonstreze cum se poate obţine cu noile tehnologii o făină funcţională folosind grâu integral şi evita astfel formarea de subproduse în procesul de măcinare. Cercetătorul şef, Ana María Gómez Caravaca, a explicat că procedura folosită la obţinerea acestei făini permite divizarea produsului măcinat în diferite fracţiuni fără să-i altereze proprietăţile.

Aceste fracţiuni au diferite caracteristici chimice şi sunt utilizate în funcţie de produsul final care se doreşte să fie obţinut, a precizat Gómez. Cercetările au permis obţinerea a două fracţiuni, una bogată în compuşi antioxidanţi şi fibra solubilă şi alta bogată în proteine.

"Comparând produsul final obţinut cu produsele deja prezente pe piaţă, am observat că pastele noastre sunt mai bogate în beta-glucan", a explicat autoarea principală a studiului care a precizat că aceste "super-spaghete" pot reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Rezultatele obţinute până acum au determinat două companii italiene să lanseze o nouă linie de paste utilizând aceste fracţiuni de făină clasificată. Noile produse permit ca la o singură masă să se consume 70 % din doza de beta-glucan recomandată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.