COD PORTOCALIU: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03 Fenomene vizate: se va semnala 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Brasilia, 30 iul /Agerpres/ - O nouă specie de plante carnivore a fost descoperită în Brazilia datorită unei fotografii realizate şi publicate pe contul lui de Facebook de un iubitor al naturii din această ţară sud-americană, a anunţat joi Universitatea din Sao Paulo (ESP), preluată de EFE.

Noua specie face parte din familia Droseraceae şi a primit numele de Drosera Magnifica întrucât este cel mai mare tip de plantă din această familie de pe continentul american şi al treilea ca mărime la nivel mondial. Planta se distinge prin frunzele ei alungite care pot ajunge la 24 de centimetri, cu aspect de tentacule, impregnate cu substanţă lipicioasă cu care sunt prinse insectele.

Fotografia plantei a fost făcută în 2012 de către brazilianul Reginaldo Vasconcelos, în timpul uneia dintre excursiile lui obişnuite prin munţii din apropierea oraşului în care locuieşte, Governador Valadares, din statul brazilian Minas Gerais. Imaginea postată de el pe Facebook a fost văzută de Paulo Gonella, cercetător la USP şi colaborator al Grădinii Botanice Nymphenburg, din oraşul german Munchen.

Cu ajutorul datelor furnizate de Vasconcelos, omul de ştiinţă a localizat planta şi a început să o studieze în 2013 împreună cu un alt brazilian, Fernando Rivadavia, cercetător în SUA, şi cu germanul Andreas Fleischmann, cercetător la Colecţia Botanică a oraşului Munchen.

Rezultatele studiilor lor au fost publicate, vinerea trecută, în revista ştiinţifică Phytotaxa. Autorii sunt de părere că Drosera Magnifica este o plantă 'extrem de ameninţată' potrivit criteriilor Listei Roşii a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii. AGERPRES/(AS-autor: Cristina Mac, editor: Lelia Bretan)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.