Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Washington, 20 iul /Agerpres/ - Tinitus, o afecţiune caracterizată printr-un ţiuit misterios în urechi ale cărei cauze nu sunt cunoscute cu exactitate şi este tratabilă cu medicamente adresate simptomelor nu cauzelor, ar putea fi remediat cu ajutorul unei stimulări magnetice transcraniene, conform unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani citat de piercepioneer.com.

Noul tratament se bazează practic pe transmiterea unui impuls electromagnetic către creier, însă cercetătorii atrag atenţia că nu este tocmai un înlocuitor pentru protocoalele de tratament disponibile în prezent.

În schimb, stimularea magnetică transcraniană ar putea să ofere o opţiune viabilă pentru pacienţii care nu răspund favorabil la tratamentele clasice.

Potrivit cercetătorilor, dacă aceste studii clinice ample vădesc eficacitatea stimulării magnetice transcraniene demonstrate în studiul de faţă, atunci ar trebui să se ia măsuri pentru punerea în aplicare a procedurii ca un tratament clinic pentru tinitus cronic.

Într-adevar, Robert Folmer de la Portland Veterans Affairs Medical Center şi Oregon Health and Science University a spus că nu vede noul tratament ca pe o formă de înlocuire a celor clasice, ci numai ca pe o altă opţiune pentru a ajuta unii pacienţi.

Folmer, care este cercetător la National Center for Rehabilitative Auditory Research de la VA Portland Health Care System, a subliniat că tinitus apare probabil mai ales la persoanele cu pierderi de auz sau la cele care au fost expuse mult timp la zgomote şi, deci, este asociat de obicei cu leziuni ale sistemului auditiv, mai scrie piercepioneer.com.AGERPRES/(autor: Constanţa Niţă, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.