COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 10 – 19 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Beijing, 31 mar /Agerpres/ - Plecat luni din Myanmar, avionul Solar Impulse 2, care zboară doar cu energie solară, a aterizat marţi în zori în China - ţară care emite cea mai mare cantitate de CO2 -, încheind astfel cea de-a cincea etapă a turului său în jurul lumii, transmite AFP.

Avionul pilotat de elveţianul Bertrand Piccard a aterizat pe aeroportul din Chongqing, la ora locală 01h35 (17h35 GMT luni), după un zbor de 20 de ore şi jumătate. Iniţial, aparatul trebuia să facă doar o scurtă escală în oraşul din sud-vestul Chinei, urmând să plece la Nankin (270 de kilometri de Shanghai), însă continuarea călătoriei a fost perturbată de condiţiile meteorologice şi din motive de securitate. Prin urmare, echipajul va petrece câteva zile la Chongqing, după care îşi va continua periplul spre est. 'Suntem obosiţi, dar foarte fericiţi să fim la Chongqing', a declarat inginerul echipajului, Michael Anger, pe site-ul consacrat ineditului proiect.

Bertrand Piccard, unul din cei doi piloţi elveţieni ai avionului care funcţionează fără carburant, s-a confruntat cu temperaturi extrem de scăzute - de minus 20 de grade Celsius - în cockpit, precum şi cu situaţii neprevăzute în survolarea provinciilor muntoase chineze Yunnan şi Sichuan. Pentru a zbura la înaltă altitudine în cea mai mare parte a zborului de 1.459 de kilometri, Piccard a trebuit să recurgă la un supliment de oxigen.

Drumul din Mandalay (Myanmar) la Chongqing a fost cea mai dificilă parte a călătoriei, a declarat Raymond Clerc, directorul proiectului, într-un interviu pe site-ul menţionat.

Solar Impulse 2 cuprinde peste 17.000 de celule fotovoltaice în aripi, echipa dorind să promoveze prin această iniţiativă utilizarea energiei regenerabile şi îndeosebi a celei solare. Neluată în serios la început de industria aeronautică, aventura este acum bine privită în lume, inclusiv de către secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon.

Oraşul Muscat din Oman a fost prima din cele 12 escale prevăzute de misiunea plecată din Abu Dhabi, echipajul urmând să facă înconjurul lumii în circa 25 de zile de zbor pa parcursul a cinci luni.AGERPRES/(AS - autor. Lelia Bretan, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.