COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 18-05-2025 ora 16 Intre 16:50 si 17:30 se va semnala Grindină de medii dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului/vijelie. in Județul Caraş-Severin, Zona de munte a județului Timiş, respectiv zona de munte a localităților, Județul Timiş, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 16 Intre 16:50 si 17:50 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 50…60 km/h, local averse și descărcări electrice, izolat grindină. in Județul Prahova, Județul Dâmboviţa; COD PORTOCALIU: 18-05-2025 ora 16 Intre 16:35 si 17:30 se va semnala Grindină de dimensiuni medii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului/vijelie. in Județul Caraş-Severin, Județul Timiş; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 16 Intre 16:30 si 17:30 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 50…60 km/h, local averse și descărcări electrice, izolat grindină. in Județul Brăila, Județul Buzău; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 16 Intre 16:20 si 17:30 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 50…70 km/h, local averse şi descărcări electrice, izolat grindină. in Județul Gorj, Județul Olt, Județul Vâlcea, Județul Dolj, Județul Mehedinţi; COD PORTOCALIU: 18-05-2025 ora 16 Intre 16:10 si 17:15 se va semnala Grindină de medii dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului/vijelie. in Județul Alba;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Washington, 4 feb /Agerpres/ - Detectarea în timp real a modificărilor în starea de sănătate a oamenilor ar putea fi idealul în lupta împotriva cancerului, compania Google dezvoltând deja o brăţară anti-cancer, anunţă pourquoidocteur.fr.

Funcţionarea acestui instrument se bazează pe utilizarea particulelor nanometrice (de 2000 de ori mai mici decât o celulă sanguină), ingerate prin intermediul unei tablete şi care circulă în fluxul sanguin pentru a măsura modificările biochimice şi a anunţa începutul formării unei tumori, dar şi al unui atac de cord sau accident vascular cerebral.

Aceste nanoparticule au capacitatea de a se fixa pe un tip particular de celule (de exemplu, cele tumorale) şi de a le "ilumina". În acest moment brăţara intră în acţiune. Nanoparticulele fixate pe celulele canceroase sunt magnetizate de brăţară, care detectează luminiscenţa acestora. Teoretic, brăţara detectează particulele cu atât mai mult cu cât cancerul este mai avansat.

Totuşi, această tehnologie ridica încă multe probleme, comentează pourquoidocteur.fr. În primul rând, pielea umană are proprietăţi diferite în ceea ce priveşte grosimea şi culoarea, în funcţie de rasă, care pot influenţa eficacitatea brăţării. Acesta este şi motivul pentru care Google X, laboratorul specializat în proiectele cele mai îndrăzneţe ale firmei din Mountain View, a dezvoltat un braţ bionic, acoperit în piele sintetică şi piele umană pentru a testa eficacitatea acestui instrument.

O altă problemă constă chiar în utilizarea unei brăţări pentru de a aduna informaţii. Cercetările actuale asupra nanocipurilor sunt foarte promiţătoare, deoarece acestea permit detectarea concentraţiilor extrem de mici de markeri sau celule canceroase din sânge. În schimb, interesul pentru brăţară ar putea mai mult ca gadget comercial deoarece detectarea semnalelor prin piele poate fi mult mai precisă de analizat prin intermediul unei prelevări sanguine, susţine dr. Roland Moreau.

Scopul acestei tehnologii este păstrarea constantă a vigilenţei. "Ne dorim ca aceasta să devină proactivă şi preventivă", spune Andrew Conrad, şeful diviziei Google Life Sciences, care anticipează că peste 20 de ani se va vedea dacă brăţara care detectează cancerul a devenit o realitate medicală. AGERPRES /(autor: Constaţa Niţă, editor: Codruţ Bălu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.