COD GALBEN: 18-05-2025 Intre 01:30 si 06:00 se va semnala Local și temporar ceață, care determină vizibilitate redusă sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona continentală a județului Constanta , respectiv zona localităților, Zona continentală a județului Tulcea , respectiv zona localităților;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Quito, 10 nov/Agerpres/ - Urşii polari, unele tipuri de gazele, balene şi rechini au fost adăugaţi pe lista speciilor migratoare protejate de cele 120 de ţări semnatare ale Convenţiei de la Bonn (CMS), ai căror reprezentanţi au participat la o conferinţă internaţională organizată la Quito între 4 şi 9 noiembrie. După şase zile de negocieri intense, 31 de noi specii au fost incluse pe lista pe care nu a reuşit să fie trecut leul african, din cauza lipsei de informaţii din ţările din regiune, relatează luni AFP.

Printre animalele care fac parte de acum din listă se numără ursul polar, cu o populaţie estimată între 20.000 şi 25.000 de exemplare şi al cărui teritoriu se micşorează din cauza dezgheţului arctic, gazela cu frunte roşie, originară din Africa, precum şi marea dropie, pasăre care trăieşte din Europa până în China. Din lumea animalelor marine, diferite specii de rechini (rechinul-buldog sau rechinul-ciocan) au fost incluse pe lista animalelor care trebuie protejate.

'Păsările migratoare au devenit un subiect central al problemelor urgente ale epocii noastre', a spus Bradnee Chambers, secretar al CMS, care a apreciat drept 'istorică' reuniunea de la Quito. 'De la poluarea cu materiale plastice din oceane la efectele încălzirii climatice, trecând prin braconaj şi exploatare excesivă, ameninţările la adresa păsărilor migratoare ne privesc pe toţi', a adăugat ea.

Convenţia de la Bonn asupra conservării speciilor migratoare din fauna sălbatică, intrată în vigoare în 1983, stipulează că ţările trebuie să protejeze speciile migratoare care trăiesc pe teritoriul lor sau care le traversează spaţiul. Speciile migratoare sunt ameninţate îndeosebi de micşorarea habitatului, vânătoare şi degradarea zonelor din care îşi procură hrana.

Înaintea conferinţei de la Quito, circa o sută de specii migratoare erau înscrise în anexa I a CMS - considerate în pericol de dispariţie. Viitoarea conferinţă a CMS se va desfăşura în 2017 în Filipine.AGERPRES/ (AS - autor: Lelia Bretan, editor: Cristina Mac)


Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.