COD PORTOCALIU: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03 Fenomene vizate: se va semnala 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Iaşi, 30 sep /Agerpres/ - O echipă de medici de la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi a efectuat o protezare de şold unui bolnav de hemofilie.

Beneficiarul intervenţiei chirurgicale, efectuată în premieră la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi, este un bărbat în vârstă de 46 de ani din judeţul Vaslui.

"Am fost diagnosticat de la 7 ani, dintr-o întâmplare. Acest diagnostic m-a determinat să îmi limitez viaţa. Pe parcursul vieţii mi-a fost afectat şoldul stâng. Nici când eram mic nu aveam cum să mă joc cu ceilalţi copii. Nu am jucat niciodată fotbal. A trebuit să îmi limitez toate mişcările, chiar şi la mers şi urcat. Nu îţi permiţi să faci mişcări ca un om normal", a declarat Mircea Bîgu.

Bărbatul a spus că după intervenţia chirurgicală se simte un alt om, mai ales că poate păşi pe propriile picioare fără a păţi ceva.

Medicul ortoped Paul Sârbu a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale echipa de opt specialişti a petrecut mai bine de 70 de minute în blocul operator iar în prealabil a fost nevoie de două luni de pregătire.

"Operaţia nu a fost dificilă, ci cazul. Pacientul are hemofilie în formă severă. Orice intervenţie mică, fără a fi asigurat cu factor de coagulare poate fi vitală. E o intervenţie dificilă şi pentru persoane normale, a trebuit pregătire de două luni, în echipă fiind implicaţi şi medici hematologi, anestezişti şi ortopezi şi kinetoterapeuţi. Oricând puteau apărea complicaţii. Culmea este că intervenţia a mers mai bine decât ca la un pacient normal. Trebuia să fim atenţi să nu fie sângerări", a declarat dr Paul Sârbu.

Conform acestuia, "campionii" acestei intervenţii sunt hematologii şi anesteziştii.

"Am riscat. Este un pacient cu o formă severă de hemofilie, cu un nivel de factor de coagulare de sub unu la sută, cu anticorpi antifactor opt prezenţi şi o anchiloză totală de şold. De un an de zile studiem posibilitatea unei astfel de intervenţii, am făcut chiar şi cursuri. evoluţia post operatorie a fost foarte bună", a declarat dr Viola Oana Bălănescu. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Dănuţ Puşcaşu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.