COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 18-05-2025 ora 20 Intre 20:00 si 21:00 se va semnala Grindină de medii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelie. in Județul Gorj; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 19 Intre 19:25 si 20:15 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 50…70 km/h, averse ce vor cumula 15...20 l/mp, descărcări electrice, grindină. in Județul Gorj; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 19 Intre 19:15 si 20:15 se va semnala Descărcări electrice, averse (5...10 l/mp), intensificări ale vântului. in Mun. Bucureşti;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 24 aug /Agerpres/ - Guvernul a aprobat miercuri un memorandum privind iniţierea unui program de modernizare a infrastructurii spitaliceşti, care prevede construirea unui nou corp de clădire la Spitalul clinic de urgenţă pentru copii "Marie Curie" şi înlocuirea clădirii Institutului de urgenţă pentru boli cardiovasculare "prof. dr. C. C. Iliescu", a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"Ne lipsesc câteva lucruri în România în ceea ce priveşte îngrijirea copiilor: un centru de traumă, de neurochirurgie cu linie de gardă şi capacitatea de a opera orice urgenţă, un centru de chirurgie cardiacă, cu toate facilităţile necesare diagnosticării şi tratamentului copilului, un centru de transplant pentru copii, un centru de imagistică şi un centru dedicat pentru radio-terapie la copii. Acestea sunt numai câteva dintre motivele pentru care extinderea Spitalului 'Marie Curie' şi transformarea lui într-un spital regional de urgenţă este esenţială", a explicat ministrul Sănătăţii, la Palatul Victoria.

El a precizat că noul corp de clădire va fi construit în curtea Spitalului "Marie Curie", arătând că managementul instituţiei spitaliceşti a început pregătirile pentru studiul de fezabilitate.

Potrivit lui Voiculescu, în cazul Spitalului "C. C. Iliescu", clădirea - construită între anii 1969 - 1975 - va fi înlocuită, în contextul în care aceasta se află în categoria de risc seismic 2, fiind într-un stadiu de degradare avansată.

"Este o chestiune de risc major faptul că acest spital funcţionează în acea clădire, în momentul acesta", a precizat Voiculescu.

Ministrul a indicat că noua clădire a spitalului va fi construită în curtea de la Fundeni.

El a punctat că cele două spitale rămân de stat.

"Plănuim ca, în următoarele săptămâni, să avem un acord semnat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, prin care BERD preia rolul principal în pregătirea acestor proiecte. (...) Este esenţial în orice proiect de investiţii ca pregătirea proiectului să fie făcută în mod judicios. Vorbim despre un parteneriat public-privat. Tipul de parteneriat public-privat pe care îl avem în vedere (...) - partenerul privat îşi asumă ridicarea clădirii, finanţarea lucrărilor şi operarea din punct de vedere tehnic a clădirii. Nu vorbim de niciun fel de privatizare. Spitalele rămân de stat", a explicat Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a mai arătat că din partea statului va exista o singură remuneraţie - plată de disponibilitate - până la finalizarea contractului, care va fi plătită doar dacă anumite criterii de performanţă vor fi îndeplinite la finalizarea lucrării. El a arătat că orice companie din România sau din străinătate poate fi partenerul privat pentru aceste proiecte, punctând că acestea trebuie să aibă experienţă.

El a menţionat că se estimează că niciunul din cele două spitale nu vor depăşi suma de 100 de milioane de euro.

Voiculescu a estimat şi că lucrările vor începe în mai - iunie anul viitor, precizând că în medie construirea unui spital durează de la un an la doi - trei ani.

"Poate să funcţioneze şi mai repede. La 'C. C. Iliescu' este o clădire mică, ar putea să funcţioneze şi mai repede", a spus Voiculescu. AGERPRES/(A - autor: Florentina Peia, editor: Andreea Rotaru)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.