COD GALBEN: 01-06-2025 ora 10 Intre 01 iunie, ora 14 – 01 iunie, ora 20Fenomene vizate se va semnala 01 iunie, ora 14 – 01 iunie, ora 20Fenomene vizate

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Washington, 2 aug /Agerpres/ - Consumul de proteine slabe, cum ar fi cele din nuci, carne de pui şi peşte reduce riscul de deces, spre deosebire de consumul de carne roşie, ouă şi produse lactate care poate spori acest risc, susţine studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard, citat de agenţia France Presse.

Publicat luni în 'Journal of the American Medical Association' (JAMA), studiul a fost realizat pe mai mult de 130.000 de persoane timp de trei decenii. Rezultatele confirmă ceea ce mulţi profesioniştii din domeniul sănătăţii spun de zeci de ani, dar aduce şi câteva surprize. De exemplu, consumul de carne roşie sau alte proteine grase cum ar fi ouăle şi brânza nu creşte riscul de deces în rândul persoanelor sănătoase.

"Aşteptările cu privire la impact sunt mai puţin importante în grupul de persoane cu un stil de viaţă sănătos, dar nu şi la acela la care această legătură dispare complet", a declarat Mingyang Song , cercetător la Massachusetts General Hospital şi coautor al studiului.

Cu toate acestea, studiul spune că persoanele care beau mult alcool, care sunt supraponderale, fumează sau nu practică activitatea fizică sunt susceptibile de a avea un risc de deces crescut în caz de consum excesiv de proteine şi de grăsime.

"Când ne-am uitat mai îndeaproape la date, am constatat că grupul de persoane cu un stil de viaţă nesănătos a consumat mai multă carne roşie, ouă şi produse lactate bogate în materii grase, în timp ce grupul de persoane cu un stil de viaţă sănătos consumă mai mult peşte şi păsări de curte", a dezvăluit cercetătorul.

Proteinele cu cel mai mare risc se găsesc în carnea roşie, inclusiv în carne de vită şi de porc. Studiul recomandă să fie preferate proteinele care se găsesc în pâine, cereale, paste, fasole, nuci şi legume, mai notează AFP.AGERPRES/(autor: Constanţa Niţă, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.