COD GALBEN: 14-05-2025 ora 10 Intre 15 mai, ora 10 – 15 mai, ora 22 se va semnala instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Wellington, 11 iul /Agerpres/ - Copiii care îşi sug degetul mare sau îşi rod unghiile sunt mai puţin susceptibili de a dezvolta alergii, sugerează un studiu realizat în Noua Zeelandă. Explicaţia, spun autorii în revista ''Pediatrics'', este că expunerea la anumiţi germeni întăreşte sistemul imunitar al organismului, relatează luni BBC.

Obiceiurile menţionate au părut să prevină unele alergii în rândul celor 1.000 de subiecţi din Noua Zeelandă evaluaţi periodic între vârsta de cinci ani şi 32 de ani. Dar nu au avut nici un efect asupra riscului de a dezvolta astm sau rinită alergică.

Cele două deprinderi au fost evaluate şi înregistrate la vârstele de cinci, şapte, nouă şi 11 ani, iar alergiile au fost testate la vârsta de 13 şi 32 de ani.

Aproximativ o treime din copiii participanţi la studiu obişnuiau să-şi sugă degetul sau să îşi roadă unghiile şi aceştia au fost semnificativ mai puţin predispuşi să aibă alergii la vârsta de 13 ani. La aceştia, riscul de a dezvolta o alergie la acarienii de praf din casă sau la părul de pisică sau câine a fost cu aproximativ o treime mai mic decât în cazul celor care nu aveau aceste ticuri. Iar această protecţie a părut să funcţioneze la maturitate, a constatat echipa de la Universitatea Otago din Dunedin, Noua Zeelandă, care a efectuat studiul.

"Deşi nu recomandăm că ar trebui încurajate aceste obiceiuri, pare să existe o parte pozitivă a lor", a declarat profesorul Malcolm Sears, coautor, de la Universitatea McMaster din Canada.AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Pepa Siţa)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.