COD PORTOCALIU: 24-05-2025 ora 10 Intre 24 mai, ora 15 – 25 mai, ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Londra, 24 mai /Agerpres/ - Chirurgia gastrică ar trebui să facă parte dintre tratamentele standard împotriva diabetului, putând să-i ajute pe pacienţi să-şi ţină sub control boala timp de mai mulţi ani, fără a mai avea nevoie de medicamente, conform unor recomandări publicate marţi, în revista Diabetes Care, de cele mai importante organizaţii de luptă împotriva diabetului din lume, informează Reuters.

Într-o declaraţie comună pe care o consideră o veritabilă schimbare de paradigmă în tratarea diabetului, similară descoperirii insulinei, cele 45 de organizaţii susţin că intervenţiile chirurgicale bariatrice sau metabolice pot avea beneficii semnificative pentru mii de pacienţi.

Francesco Rubino, şeful catedrei de chirurgie metabolică şi bariatrică de la King's College din Londra şi unul dintre semnatarii noilor recomandări, a precizat că multe ţări din lume se confruntă cu o veritabilă " epidemie de diabet". Deşi chirurgia nu este o soluţie pentru toţi cei care suferă de diabet şi nu trebuie considerată o soluţie universală pentru această problemă, pacienţii ar trebui totuşi să poată opta între mai multe variante de tratament - inclusiv modificarea stilului de viaţă, medicaţie şi chirugie, conform lui Rubino.

"Pentru unii, chirurgia poate fi cea mai bună soluţie", a declarat el într-o conferinţă de presă.

Diabetul de tipul 2 este o maladie cronică caracterizată de rezistenţa la insulină. Mulţi dintre pacienţi îşi pot menţine boala sub control cu ajutorul medicaţiei şi al dietelor alimentare, însă această afecţiune durează tot restul vieţii pacientului şi sincopele în tratament poate duce la complicaţii medicale precum pierderea vederii, insuficienţă renală, atac de cord, atac cerebral sau amputarea membrelor inferioare.

Un studiu recent publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertiza că numărul adulţilor diabetici a crescut de patru ori în ultimii 40 de ani, ajungând în prezent la 422 de milioane, în întreaga lume. Organizaţia International Diabetes Federation (IDF) estimează că până în 2040 numărul diabeticilor va depăşi 640 de milioane.

Conform noilor recomandări, intervenţiile chirurgicale de reducere a stomacului şi pentru slăbire ar trebui recomandate tuturor pacienţilor diabetici care au un index al masei corporale de cel puţin 40, indiferent de controlul glucozei din sânge, precum şi celor cu un indice al masei corporale de peste 30 a căror glucoză din sânge nu este ţinută sub control prin medicaţie sau prin regim alimentar.

Aceste recomandări sunt susţinute de 45 de organizaţii internaţionale printre care IDF, American Diabetes Association, Chinese Diabetes Society sau Diabetes India, dar şi de specialişti în boli metabolice şi de cercetători independenţi.

Recomandările sunt bazate pe numeroase dovezi clinice care demonstrează că, în majoritatea cazurilor, intervenţiile chirurgicale pot duce la reduceri importante ale nivelului de glucoză din sânge, uneori chiar sub nivelul de la care este diagnosticat diabetul de tipul 2. Un pacient care beneficiază de o astfel de intervenţie poate renunţa definitiv sau parţial la medicaţie împotriva diabetului.

"Chirurgia reprezintă o schimbare radicală a abordărilor convenţionale ale diabetului. Aceste noi recomandări introduc efectiv una dintre cele mai importante modificări în tratarea diabetului din epoca modernă", a subliniat Prof. Francesco Rubino.AGERPRES/(AS - editor: Codruţ Bălu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.