COD GALBEN: 07-05-2025 ora 10 Intre 7 mai, ora 12 – 7 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Paris, 19 mai /Agerpres/ - Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.

Plusul de longevitate din ultimii 15 ani este cel mai semnificativ de după 1960, perioada în care lumea - în special Europa şi Japonia - a beneficiat de progresele socio-economice legate de reconstrucţia de după Al Doilea Război Mondial, a subliniat OMS.

În medie, un copil născut în 2015 poate spera să trăiască 71,4 ani: mai mulţi ani în cazul femeilor (73,8 ani) decât în cel al bărbaţilor (69,1 ani), potrivit datelor publicate în Raportul anual al OMS.

S-au făcut progrese importante împotriva "maladiilor evitabile şi vindecabile", în special datorită lărgirii accesului la terapia antiretrovirală pentru a preveni infectarea cu HIV, a declarat directorul general al organizaţiei, Margaret Chan.

În anii 1990, speranţa de viaţă a regresat pe plan mondial din cauza ravagiilor cauzate de SIDA în Africa.

În pofida progreselor obţinute în cele mai sărace ţări, OMS a subliniat că există diferenţe semnificative între ţările dezvoltate şi cele în curs de dezvoltare, în ceea ce priveşte speranţa de viaţă.

Statisticile arată că o fată născută astăzi în Japonia are cea mai mare speranţă de viaţă: 86,8 ani.

În cazul bărbaţilor, Elveţia oferă cel mai bun mediu, cu o durată medie de viaţă de 81,3 ani.

Sierra Leone ocupă ultimul loc al clasamentului pentru ambele sexe, cu o medie de 50,8 ani pentru femei şi 49,3 ani pentru bărbaţi.

Pentru o durată de viaţă mai mare, OMS a evidenţiat necesitatea unor măsuri precum reducerea numărului de fumători - în prezent sunt 1,1 miliarde pe plan mondial - şi asigurarea apei potabile pentru circa 1,8 miliarde de persoane care beau zilnic apă contaminată.AGERPRES/(AS - autor: Pepa Siţa, editor: Codruţ Bălu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.