Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bacău, 8 mai /Agerpres/ - Prof. univ. dr. Ioan Lascăr a declarat pentru AGERPRES că, în prezent, Secţia de Arşi de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, investiţie ''deosebit de costisitoare", este perfect funcţională, asigurând ''asistenţă de înaltă calitate într-un domeniu medical extrem de delicat", dar constituindu-se şi într-o ''şcoală pentru multiplicarea, în România, a unor asemenea compartimente ce tratează cazuri deosebit de delicate".

''Avem în rezolvare, în prezent, primele trei cazuri. A fost o naştere dificilă şi costisitoare. A durat 16 ani pentru a crea o structură cu totul nouă în România, cu o dotare specifică materială şi umană de vârf. Extrem de costisitoare pentru că un bolnav ars reprezintă cel mai complex şi mai costisitor tip de pacient. Fiind o structură absolut nouă, a fost necesară şi profesionalizarea personalului medical ce o deserveşte. Acum această unitate medicală este una competiţională la nivel mondial, fiind proiectată, croită, dotată ca afară şi funcţionând cu personal având o viziune racordată la ceea ce este mai nou în asemenea instituţii în spaţiul european", a spus Lascăr, şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie de la Floreasca.

El a arătat că o asemenea unitate medicală poate fi considerată, simultan, pilon şi centru metodologic.

''Sistemul nostru de sănătate este cam învechit raportat la palierul de calitate pe care îl reclamă acest tip de asistenţă de sănătate. Noua unitate este, însă, o şcoală pentru multiplicarea unor asemenea compartimente ce tratează cazuri deosebit de delicate din punct de vedere medical în România", a afirmat medicul.

Dr. Lascăr a dezvăluit faptul că există un grup de lucru la nivelul Ministerului Sănătăţii, care va pune la punct o strategie ce vizează înfiinţarea, în viitorii 4 - 5 ani, a unui compartiment de arşi în importantele centre medicale universitare ale ţării.

''S-a ajuns la concluzia că este necesară îmbunătăţirea asistenţei pacienţilor arşi în întreaga ţară şi apelând la finanţare de la Banca Mondială, în acord cu previziunile respectivului grup de lucru, într-un viitor cât mai apropiat, 4 - 5 ani, va fi posibil să diseminăm acest tip de unitate la nivelul regiunilor ţării, într-o primă fază în 4 - 5 centre medicale româneşti", a arătat Lascăr.

Acesta a participat la Comăneşti, în acest sfârşit de săptămână, la redeschiderea Ambulatoriului Spitalului Orăşenesc ce îi poartă numele ca urmare a contribuţiei sale la susţinerea eforturilor de modernizare. AGERPRES/(AS - autor Cornel Cepariu, editor: Georgiana Tănăsescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.