COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului COD GALBEN: 30-05-2025 ora 17 Intre 17:00 si 18:00 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice in Mun. Bucureşti; COD GALBEN: 30-05-2025 ora 16 Intre 16:35 si 17:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...20 l/mp, descărcări electrice, izolat grindină. in Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bacău, 9 mar/Agerpres/ - În Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău se aflau internate miercuri dimineaţa 58 de persoane acuzând dureri ale tractului digestiv, stări de vomă şi ameţeli, din cele 118 care au fost transportate începând de luni seara, după ce consumaseră alimente alterate la un praznic.

Dintre cei rămaşi sub supraveghere în spital 44 sunt adulţi, iar 14 copii.

'Marea majoritate a adulţilor se află internaţi în secţia de boli contagioase, însă a fost nevoie şi de realizarea a două saloane special amenajate pentru acest caz de îmbolnăvire în alte secţii ale spitalului. Toţi pacienţii primesc tratamentul necesar, dar în funcţie de gravitatea simptomelor şi vârstă. Spitalul dispune de toate medicamentele specifice" , a declarat pentru AGERPRES Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt al SJU Bacău.

Potrivit acestuia, toţi medicii unităţii medicale băcăuane au lucrat peste program în ultimele 40 de ore pentru soluţionarea situaţiei unice în istoria SJU Bacău.

'Ca urmare a numărului mare de pacienţi care au sosit a fost declanşat ,,planul alb de urgenţe", fapt ce înseamnă chemarea de acasă a personalului medical care în mod normal nu era de serviciu şi prelungirea orarului de prezenţă în spital a celor ce îşi încheiau tura', a precizat Mirela Romaneţ.

Direcţia de Sănătate Publică derulează în prezent o anchetă privind cauzele acestor îmbolnăviri.

'Din ancheta epidemiologică aflată în curs de finalizare s-a aflat că este vorba despre un consum de produse alimentare la o masă organizată în localitatea Traian. Specialiştii de la Serviciul de Control au recoltat de la unitatea de catering de la care a plecat mâncarea, probe şi a verificat personalul, dar analizele se derulează în continuare pentru a se constata care este produsul incriminat', a declarat Dana Marcu, inspector şef în cadrul DSP Bacău.
AGERPRES(AS, autor: Cornel Cepariu, editor: Mihai Simionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.