COD GALBEN: 08-06-2025 ora 10 Intre 8 iunie, ora 14 – 9 iunie, ora 03 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 08-06-2025 ora 10 Intre 9 iunie, intervalul orar 12 – 21 Fenomene vizate se va semnala 9 iunie, intervalul orar 12 – 21 Fenomene vizate COD PORTOCALIU: 08-06-2025 ora 23 Intre 23:55 si 00:40 se va semnala Vijelie puternică, viteza vântului la rafală de 70…90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torențiale. in Județul Mureş; COD GALBEN: 08-06-2025 ora 23 Intre 23:40 si 00:15 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului/ vijelie, grindină. in Județul Alba; COD PORTOCALIU: 08-06-2025 ora 23 Intre 23:35 si 00:15 se va semnala Vijelie puternică, viteza vântului la rafală de 70…90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torențiale. in Județul Covasna; COD GALBEN: 08-06-2025 ora 23 Intre 23:30 si 01:00 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului/ vijelie, grindină. in Județul Bacău;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Washington, 5 mar /Agerpres/ - Copiii care au mâncat din primii ani de viaţă arahide sunt mai protejaţi împotriva alergiilor, chiar dacă au întrerupt consumul timp de o perioadă mai lungă de timp, potrivit rezultatelor unui test clinic publicat vineri şi citat de AFP.

Acest studiu numit "LEAP-On", publicat în revista americană New England Journal of Medicine, este o extensie a celui intitulat "LEAP ou Learning Early About Peanut Allergy", care a demonstrat pentru prima dată că un consum timpuriu de arahide, de la primele patru luni până la cinci ani de viaţă, reduce cu 81% rata alergiilor la copii, faţă de cei care nu au consumat niciodată alune.

Acest prim studiu fusese realizat asupra unui număr de 640 de copii pe baza observaţiilor făcute în Israel unde foarte puţini copii suferă de alergii la arahide, comparativ cu copiii evreilor care trăiesc în Marea Britanie.

Sugarii israelieni încep să consume de timpuri arahide, comparativ cu cei din alte ţări unde se recomandă să fie evitate de teama alergiilor. Dar studiul nu a permis să se răspundă la întrebarea dacă participanţii rămân protejaţi împotriva alergiilor la arahide şi dacă întrerup consumul o perioadă mai lungă de timp, au explicat cercetătorii

Pentru a răspunde, ei au urmărit 556 dintre cei 640 de copii participanţi la studiul clinic LEAP, dar care nu au mai mâncat timp de un an arahide. După 12 luni de întrerupere a consumului, doar 4,8% dintre copiii care au mâncat din primii ani de viaţă arahide au devenit alergici, faţă de 18,6% care nu consumaseră de timpuriu arahide.

Efectul de protecţie a persistat timp de un an chiar şi la copiii care au evitat total să mănânce arahide şi la cei care au consumat alune cu unele întreruperi. Cercetarea a fost realizată de Institutul Naţional American pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID).AGERPRES/(AS - editor: Mihaela Nicolaescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.