Bălgrădean ('Marie Curie'): Pericolul vital a trecut pentru cei șapte copii cu sindrom hemolitic-uremic

 •  Sănătate
1188 afişări

Pericolul vital a trecut pentru toți cei șapte copii cu sindrom hemolitic-uremic care se află internați la Spitalul "Marie Curie", a declarat vineri șeful Secției de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean.

d6f00159-ab7a-45b8-bc4d-a80dc92bc62f

"Putem spune că pericolul imediat, deci pericolul vital, a trecut pentru toți", a afirmat medicul.

Potrivit acesteia, următoarele externări se vor face pe etape, întrucât tratamentul în această boală își are un anume curs.

"Primii pași, sigur, i-ați auzit deja, se leagă de întreruperea dializei. După care noi urmărim dacă acești copii urinează suficient pentru a scoate și sondele urinare cu care noi monitorizăm cantitatea de urină și acest lucru poate să dureze una sau două zile. În același timp, urmărim dacă ei se hrănesc suficient pe cale orală, deci dacă putem să îi încredințăm familiilor. După aceea trebuie suprimată în totalitate medicația pe care o primesc. Fiecare are altă formă de boală și la fiecare vom hotărî evoluția clinică și momentul externării în funcție de aceste lucruri", a explicat nefrologul.

Ea a spus că, în prezent, mai sunt dializați peritoneal cinci copii.

"Internați la Nefrologie sunt patru, doi dintre ei sunt deja fără dializă peritoneală, cu o evoluție din ce în ce mai bună, în timp ce ceilalți doi urmează încă acest tratament de dializă peritoneală. Este un tratament mai lung pe care îl hotărâm a fi întrerupt în momentul în care apare o diureză, deci copilul reușește să urineze o cantitate suficientă care să ne spună nouă că nu mai există pericole acute imediate. Ceilalți trei copii care se află pe secția de Terapie Intensivă au evoluție staționară și ei fac dializă peritoneală; nu s-au înregistrat evenimente negative în evoluția lor. Primesc o cantitate mică de alimentație pe cale orală", a susținut medicul nefrolog.

Potrivit acesteia, boala are "o relație cu anumite alimente'', cu modul lor de preparare, de igienă.

"În acest sens, spălatul mâinilor înainte de folosirea unor alimente precum carnea, ouăle, brânza este extrem de important. La fel de important este felul în care pregătim alimentele, mă refer la modalitatea de fierbere a cărnii de vită, dar și a celei de pasăre care trebuie fiartă timp îndelungat, trei-patru ore, cel puțin, pentru ca apoi să fie preparată sub formă de supă sau piureuri. Aceeași grijă trebuie să o avem în legătură cu modul de preparare a laptelui care trebuie pregătit cu apă îmbuteliată. Fructele și legumele trebuie foarte atent spălate, ținute în mai multe ape", a arătat medicul.

AGERPRES/(A — Roberto Stan, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Citește și:

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Sănătate

Cele mai citite din Sănătate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres