COD GALBEN: 08-06-2025 ora 10 Intre 8 iunie, ora 14 – 9 iunie, ora 03 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 08-06-2025 ora 10 Intre 9 iunie, intervalul orar 12 – 21 Fenomene vizate se va semnala 9 iunie, intervalul orar 12 – 21 Fenomene vizate COD PORTOCALIU: 09-06-2025 Intre 01:40 si 02:40 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 25...35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină de dimensiuni medii. in Județul Timiş; COD GALBEN: 09-06-2025 Intre 01:25 si 02:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Gorj, Județul Vâlcea; COD PORTOCALIU: 09-06-2025 Intre 01:20 si 02:20 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină de dimensiuni medii. in Județul Timiş;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

La Paz, 28 oct /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii din Bolivia a susţinut marţi avertizarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) privind riscurile consumului de carne roşie, recomandând în locul acesteia carnea de lamă, relatează AFP.

În Bolivia, "avem carne de bună de lamă, cu niveluri scăzute de grăsimi, dar care trebuie consumată cu moderaţie", a dat asigurări Vicky Aguilar, responsabila departamentului pentru alimentaţie şi nutriţie din cadrul Ministerului bolivian al Sănătăţii.

Carnea de lamă - un mamifer rumegător asemănător cu cămila, cunoscut pentru lână sa şi folosit ca animal de povară - şi-a făcut intrarea în meniurile restaurantelor exclusiviste pentru conţinutul său ridicat de proteine, dar mai ales pentru nivelul scăzut de grăsimi.

De zece ani, carnea de lamă figurează în meniurile restaurantelor de lux din regiune, care propun gurmanzilor preparate precum carpaccio-ul de lamă cu quinoa şi parmezan pe pat de mici frunze de salată.

Recomandările autorităţilor boliviene vin în contextul în care, potrivit unui nou raport dat publicităţii luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, consumul de carne procesată poate provoca apariţia unor forme de cancer ale sistemului digestiv, în timp ce consumul de carne roşie este o cauză probabilă a îmbolnăvirilor oncologice.AGERPRES/(AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.