COD GALBEN: 17-06-2025 ora 10 Intre 17 iunie, interval orar 12 – 21 Fenomene vizate se va semnala 17 iunie, interval orar 12 – 21 Fenomene vizate COD GALBEN: 17-06-2025 ora 10 Intre 17 iunie, interval orar 12 – 21Fenomene vizate se va semnala 17 iunie, interval orar 12 – 21Fenomene vizate COD GALBEN: 17-06-2025 ora 14 Intre 14:20 si 15:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Hunedoara;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Madrid, 23 oct /Agerpres/ - Multe dintre alimente ne pot ajuta să ne menţinem într-o formă cât mai bună în sezonul rece, semnalează ABC. Cotidianul spaniol recomandă în acest sens supele, condimentele, infuziile, legumele, fructele şi produsele lactate.

Supele şi alte feluri calde care se mănâncă cu lingura sunt o alegere foarte bună toamna şi iarna. Pe de o parte, furnizează căldură corpului, iar pe de altă parte, facilitează o hidratare imediată. În multe dintre ele ingredientul principal sunt legumele, care, datorită amidonului, sunt o sursă de energie. În plus, unele ingrediente sunt considerate remedii naturale pentru gripă, cum ar fi ceapa.

Condimentele favorizează funcţia vasodilatatoare a corpului, în legătură directă cu termoreglarea. Consumul de piper, cuişoare, scorţişoară, curcuma sau şofran contribuie la creşterea temperaturii corporale. Usturoiul favorizează producerea de anticorpi. Condimentele înseamnă un dublu beneficiu pentru sănătate, pentru că sunt potenţatori de gust, ceea ce facilitează reducerea consumului de sare.

Infuziile sau ceaiul, ca şi condimentele, ajută la menţinerea unei temperaturi corporale ridicate. Multe dintre aceste băuturi au componente care favorizează şi potenţează funcţionarea sistemului imunitar precum ceaiul verde, care, datorită înaltului conţinut de vitamina C, acţionează ca antigripal natural.

Legumele şi fructele protejează sistemul imunitar. Deşi consumul lor nu garantează evitarea răcelii, creşterea aportului de vitamina C contribuie la o stare de sănătate mai bună. Specialiştii recomandă consumul fructelor şi legumelor de sezon.

Produsele lactate asigură menţinerea unor niveluri optime de vitamina B şi vitamina D. Lipsa vitaminei B poate cauza anemie. Vitamina D reglează nivelurile de calciu din corp. Experţii recomandă de asemenea consumul de lapte de migdale, care, datorită conţinutului mare de calorii, este o sursă de energie şi reglează temperatura.AGERPRES/(AS - autor: Pepa Siţa, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.