Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Madrid, 19 aug /Agerpres/ - Faima proastă pe care o are ciocolata face să scadă consumul ei, în special în timpul verii, când 'operaţiunea bikini' le impune multor persoane o restricţie calorică. Numeroase mituri pe tema ciocolatei au fost dezminţite de nutriţionişti. Consumul moderat de ciocolată nu este vinovat de producerea acneei şi nu duce la apariţia cariilor. Dimpotrivă, înaltul său conţinut energetic o transformă într-un aliment recomandat pentru o dietă echilibrată, relatează site-ul dmedicina.com, preluat de cotidianul spaniol El Mundo.

Să fie adevărat că îngraşă? Ciocolata nu favorizează excesul de greutate sau obezitatea dacă se consumă moderat, în cadrul unei diete care să echilibreze energia dobândită şi consumul energetic al organismului.

Favorizează apariţia acneei? Experţii în nutriţie afirmă că acneea are drept cauză fundamentală factori hormonali, proprii adolescenţei, sau de tip genetic. Nu s-a dovedit ştiinţific o relaţie între apariţia coşurilor şi consumul de ciocolată.

Provoacă apariţia cariilor? Deşi consumul de alimente şi băuturi care conţin zaharuri este asociat, în general, cu apariţia cariilor, această relaţie nu este directă, pentru că intervin alţi factori precum textura alimentelor şi aderenţa. O bună igienă bucală poate preveni apariţia cariilor.

Generează dependenţă? Nu s-a putut demonstra ştiinţific că ar provoca un consum compulsiv. De fapt, pentru a se produce fenomenul de dependenţă faţă de ciocolată, ar trebui să se consume cantităţi imense zilnic.

Ridică nivelul colesterolului? Grăsimile din ciocolată provin din untul de cacao, acid gras saturat care, spre deosebire de alţi acizi, nu ridică nivelul colesterolului din sânge. De fapt, potrivit unor studii, consumul de ciocolată contribuie la menţinerea nivelurilor 'colesterolului bun'.

Conţine cafeină? Prezenţa cafeinei în ciocolată este nesemnificativă. În produsele de cacao predomină teobromina, care, deşi este din aceeaşi familie cu cafeina, are o putere de stimulare puţin semnificativă.AGERPRES/(AS - autor: Pepa Siţa, editor: Lelia Bretan)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.