COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...100 km/h. in Județul Cluj , zona de munte de peste 1800 m;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Madrid, 6 iul /Agerpres/ - Iaurtul, aliment cu însemnate proprietăţi nutritive folosit ca atare sau pentru a pregăti delicioase deserturi şi sosuri, este înconjurat de numeroase mituri. Câteva dintre cele mai răspândite sunt preluate de site-ul hola.com, pentru a arăta ce este adevărat şi ce este fals în legătură cu acest 'superaliment'.

Iaurtul stimulează digestia: Adevărat.
Contrar alimentelor care îngreunează digestia, iaurtul stimulează acest proces datorită acţiunii probioticelor. Iaurturile cu Lactobacillus ajută la absorbţia substanţelor nutritive echilibrând flora intestinală. Iar dacă este vorba despre iaurturi fără lactoză, organismul va fi scutit de munca de a 'scinda' lactoza (în glucoză şi galactoză) şi, prin urmare, digestia va fi şi mai uşoară.

Iaurturile îngheţate pot intra în dietele de slăbire: Depinde.
Tendinţa de a consuma iaurtul însoţit de topping se adaugă unui adevărat boom înregistrat de consumul de iaurt îngheţat ca snack sănătos la modă şi s-a extins rapid la iaurturile consumate acasă. Totuşi, nu orice topping este sănătos. Dacă se doreşte includerea unui adaos care să fie săţios şi să nu ducă la creşterea în greutate, cel mai bine ar fi ca iaurturile naturale să fie consumate împreună cu fructe uscate şi cu o cantitate mică de fructe de pădure. Adaosul de alimente bogate în zahăr ca ciocolata, caramelul etc. înseamnă un aport mult mai mare de calorii.

Iaurtul are efecte pozitive asupra pielii: Adevărat.
Iaurtul se poate lăuda că este unul dintre alimentele care aduc cele mai mari beneficii pielii. Consumându-l, obţinem dozele de proteine necesare pentru a avea o piele fermă şi mai netedă. În plus, aplicat direct pe piele, iaurtul hidratează. Utilizat ca mască facială (singur sau în combinaţie cu mierea), catifelează pielea şi îi îmbunătăţeşte aspectul şi textura. Poate fi folosit, de asemenea, ca loţiune după plajă: enzimele şi probioticele din iaurt ajută la o refacere mai rapidă a pielii după neplăcutele arsuri de vară.

Iaurtul trebuie să fie consumat după ce se face sport, nu înainte: Fals.
Consumul de iaurt este pozitiv atât înainte, cât şi după ce se face sport. Consumat înainte, oferă surplusul de energie necesar pentru menţinerea ritmului în cursul şedinţei de exerciţii fizice. Consumat după, este un aliat de nădejde pentru refacere: conţinutul său de carbohidraţi ajută la refacerea rezervelor de energie, iar proteinele sunt utile muşchilor.AGERPRES/(AS - autor: Pepa Siţa, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.