Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Geneva, 27 feb /Agerpres/ - Peste 1,1 miliarde de tineri din întreaga lume riscă să aibă probleme auditive din cauza practicilor nesigure de ascultare a muzicii, precum utilizarea în mod repetat a dispozitivelor electronice sau a căştilor, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) publicat vineri şi citat de EFE.

Studiul atrage atenţia că în prezent peste 43 de milioane de tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 35 ani au deja un handicap auditiv. Între 2,5 şi 3 miliarde de tineri din întreaga lume se încadrează în această categorie de vârstă.

În ţările cu venituri mari şi medii, circa 50 % dintre tinerii cu vârste între 12 şi 35 de ani ascultă muzică la dispozitive electronice (MP3, telefoane mobile etc) la niveluri nesigure. Aproximativ 40 % dintre ei sunt expuşi potenţial la nivele excesive de zgomot în discoteci, baruri sau evenimente sportive.

Din punct de vedere ştiinţific, nivelurile nesigure de zgomot sunt cuprinse între 85 de decibeli (dB) timp de 8 ore sau 100 de decibeli timp de 15 minute. O sută de decibeli este nivelul mediu într-o discotecă.

În faţa acestei situaţii şi pentru a evita riscuri şi daune majore, OMS sugerează câteva acţiuni uşor de pus în practică: coborârea volumului dispozitivelor electronice (plasarea la o capacitate de 60 %); limitarea timpului de expunere la activităţi zgomotoase; acordare de atenţie la pierderea auzului (ţiuituri în urechi) sau detectarea dificultăţilor apărute după expunerea la o sursă de zgomot.AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.