Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Sfântu Gheorghe, 17 feb /Agerpres/ - Organizaţia "Salvaţi copiii" a salvat în ultimii cinci ani vieţile a circa o mie de bebeluşi născuţi prematur prin dotarea cu aparatură medicală a 54 de maternităţi şi secţii de neonatologie din 33 de judeţe ale ţării, a declarat marţi, la Sfântu Gheorghe, Amalia Năstase, ambasadoarea programului de reducere a mortalităţii infantile.

"O mie de copii ar fi murit dacă asociaţia 'Salvaţi copiii' nu ar fi început această campanie. (...) Aceşti o mie de copii trăiesc, ei ne pot conduce ţara în viitor, pot să fie laureaţi ai premiului Nobel, se poate întâmpla orice. Din acest punct de vedere nu cred că este ceva mai important pe lume decât să poţi salva viaţa unui copil", a declarat Amalia Năstase.

Ea a menţionat că această campanie nu s-ar fi putut derula fără donaţiile venite din partea cetăţenilor şi companiilor care au înţeles importanţa acestui demers şi a făcut un apel de a susţine în continuare programul prin direcţionarea a 2% din impozitul pe venit către organizaţia "Salvaţi copiii".

Preşedintele executiv al organizaţiei, Gabriela Alexandrescu a menţionat că România continuă să ocupe locul I în Europa în ce priveşte mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,5 la mia de nou născuţi, faţă de media europeană de 3,8 la mie.

"Nu e normal, e dureros să pierdem un copil la cinci ore, la fiecare cinci ore un copil sub un an să moară. (...) O mare parte din aceste cazuri pot fi prevenite prin o mai bună echipare a spitalelor şi un mai bun control al sarcinilor. (...) Cu ajutorul oamenilor am strâns 4,8 milioane de lei şi în funcţie de cerinţe am dotat mai multe maternităţi şi secţii de neonatologie din ţară şi nu ne oprim aici", a declarat Gabriela Alexandrescu.

Ea a menţionat că rata mortalităţii infantile în judeţul Covasna se situa în 2013 peste media pe ţară, la aproape 11 la mie, iar 96 din cei peste 1.000 de bebeluşi veniţi pe lume în 2014 la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe s-au născut prematur. Drept urmare, organizaţia "Salvaţi copiii" a donat marţi acestui spital un incubator pentru terapie intensivă, de ultimă generaţie, în valoare de 7.500 de euro.

Directorul instituţiei, Nagy Andras Robert, a menţionat că spitalul a modernizat anul trecut blocul de naşteri şi, totodată, a investit în aparatură medicală performantă.

"Noua sală de naşteri a fost amenajată la standarde europene, deci am reabilitat blocul de naşteri şi am ţinut ca pe lângă ambianţa şi confortul pacienţilor, deci al mamei şi copilului, să dotăm cu ajutorul Consiliului Judeţean şi cu aparatura specifică terapiei intensive neonatale. (...) Afirm azi că în judeţ, în mod cert, şi probabil şi în regiune suntem singurul spital care deţine nu unul, ci două aparate de resuscitare neonatală, investiţii care conduc la ideea de naşteri sigure", a declarat Nagy Andras Robert. AGERPRES/(A - autor: Oana Mălina Negrea, editor: Cristian Anghelache)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.