COD GALBEN: 04-06-2025 ora 10 Intre 5 iunie, ora 12 – 5 iunie, ora 21 se va semnala temperaturi deosebit de ridicate și disconfort termic COD GALBEN: 05-06-2025 Intre 06:20 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Covasna, Zona depresionară a județului Harghita , respectiv zona localităților;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bruxelles, 13 nov /Agerpres/ - Carnea, peştele, lintea, soia şi drojdia de bere conţin în cantitate mare aminoacizi sulfuraţi - metionină şi cisteină - necesari părului. Fiindcă materia primă din care se formează structura părului este o proteină numită keratină, trebuie consumate în cantitate suficientă alimente care oferă corpului elemente pentru producerea acesteia şi astfel părul este sănătos, relatează lalibre.be.

Sunt necesare şi oligoelemente pentru întreţinerea podoabei capilare, ca fierul, zincul şi magneziul. Fierul din carne şi peşte se absoarbe mai bine în organism decât cel din produse vegetale şi lactate. Vitamina C ajută la absorbţia fierului, în timp ce cafeaua şi ceaiul, nu. Fierul se găseşte în spirulină, scoici, gălbenuşurile de ou, pătrunjel, cacao, cereale, linte. Zincul este un alt oligoelement indispensabil sintezei proteinelor. El se găseşte din plin în stridii, scoici, gălbenuşurile de ou, germenii de grâu, linte, fasole verde şi în mazăre. Magneziul este important, fiind un element de reglare naturală a sistemului nervos, ştiindu-se că stresul are un impact direct asupra calităţii părului. Scoicile, heringii, creveţii, cacaua, migdalele, soia, cerealele integrale, bananele şi spanacul conţin cantităţi însemnate de magneziu.

Vitaminele B sunt vitaminele părului prin excelenţă. Vitamina B3 face să crească circulaţia la rădăcina părului, iar B5 măreşte viteza de creştere. Vitamina B6 este indispensabilă keratinizării, care permite îngroşarea firelor de păr, iar B8 controlează secreţia de sebum. Vitamina B3 se găseşte în cantităţi mari în tonul şi scrumbia din conservă, în pui şi carnea de viţel, cereale, ciuperci, orez, migdale şi soia, iar vitamina B5, în linte, carnea de curcan, ciuperci şi soia. În heringi, cereale, spanac şi banane se găseşte vitamina B6, iar în conopidă, linte, ciuperci, ouă şi pui, vitamina B8.

Calitatea părului nu depinde doar de consumul de alimente adecvate, ci şi de evitarea celor care nu îi fac niciun bine. Zahărul, de exemplu, va interfera cu absorbţia anumitor proteine şi vitamine, iar alcoolul reduce absorbţia de zinc şi a vitaminelor B şi C. În plus, alimentaţia nesănătoasă produce o mare cantitate de toxine, care se concentrează în pielea capului şi alterează calitatea părului.AGERPRES/ (AS - autor: Lelia Bretan, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.