COD GALBEN: 20-05-2025 Intre 07:25 si 09:00 se va semnala Local ceață ce determină vizibilitate redusă, sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona joasă a județului Satu Mare , respectiv zona localităților; COD GALBEN: 20-05-2025 Intre 06:50 si 10:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 70…90 km/h și pe arii restrânse de peste 100 km/h. in Zona de munte a județului Gorj , respectiv zona de munte a localităților, Zona de munte a județului Vâlcea , respectiv zona de munte a localităților;
Bucureşti, 27 sep /Agerpres/ - Primul program de e-learning pe teme de infertilitate din ţara noastră a fost lansat sâmbătă, cu ocazia primei ediţii a Congresului de infertilitate de la Bucureşti, la care au fost prezenţi miniştrii Sănătăţii din România, Nicolae Bănicioiu, şi Grecia, Makis Voridis.
"E începutul unei prietenii care întrevede foarte multe rezultate şi ţin să-i mulţumesc domnului ministru şi pentru poziţiile comune pe care le avem la întrevederile şi cu ceilalţi miniştri din Uniunea Europeană. Cred că această colaborare dintre Ministerul Sănătăţii din Grecia şi Ministerul Sănătăţii din România va fi în beneficiul pacienţilor din Grecia şi din România", a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu, într-o conferinţă de presă susţinută în deschiderea lucrărilor congresului ce au loc în Capitală.
El a declarat că Grecia are o experienţă foarte bună pe partea de fertilizare in vitro şi a spus că începând cu 2015 acest program va fi inclus în bugetul ministerului.
"Pentru partea de fertilizare in vitro Grecia are o experienţă foarte bună pe care sunt bucuros că vor să o împărtăşească cu noi. Am avut şi noi câţiva paşi timizi în acest domeniu, undeva prin 2011. După foarte mult timp de aşteptări a fost lansat un astfel de program pe care predecesorul meu n-a mai decis să-l continue, dar care cred că din 2015 va fi inclus în bugetul anului viitor şi va putea fi redeschis", a afirmat ministrul Bănicioiu.
El a spus că un proiect bine conturat poate fi redeschis în 2015 precizând că şase maternităţi din România sunt pe cale să fie terminate, două dintre acestea urmând să fie finalizate în octombrie în Bucureşti.
"Un proiect bine conturat poate fi redeschis în 2015 şi pe lângă acest fapt aş dori totuşi să spun că suntem pe cale să terminăm şase maternităţi în România dintre care două vor fi finalizate chiar luna viitoare în Bucureşti, ceea ce va reuşi să deservească la o capacitate normală tot ceea ce avem nevoie pe partea de terapie nou-născuţi în România", a afirmat Nicolae Bănicioiu, precizând că maternitatea de la Pantelimon ar putea fi gata de inaugurare "în jurul datei de 30 octombrie".
Ministru elen al Sănătăţii, Makis Voridis, a apreciat că România şi Grecia pot conlucrat, şi instituţional, şi legislativ, atât pe problema reproducerii in vitro, cât şi pe problema turismului medical.
Programul e-learning pe teme de infertilitate din România durează nouă luni şi se adresează în special medicilor ginecologi şi asigură un nivel înalt de pregătire a cursanţilor, îmbinând partea teoretică cu cea practică.
Partea practică se desfăşoară la Atena, la clinica Genesis, una dintre unităţile medicale specializate în fertilizare in vitro şi care are una dintre cele mai mari rate de reuşită din Europa.
La sfârşitul programului, cursanţii vor primi un certificat de specializare de la Universitatea din Atena şi de la cea din Bucureşti.
"Este un program care în prezent este în Grecia şi în alte ţări, e un program care funcţionează de foarte mult timp şi are rezultate foarte bune. Obiectivul acestui program este să avem o bază de informaţii şi cunoştinţe la fel pentru toţi ca atunci când comunicăm şi avem cazuri să înţelegem acelaşi lucru", a afirmat dr. Andreas Vythoulkas, directorul executiv al Asociaţiei Române pentru Reproducere Umană.
Aceasta este prima colaborare între cele două universităţi.
"Este prima colaborare între cele două universităţi şi eu consider că toate părţile au de câştigat din acest program din punct de vedere ştiinţific", a spus dr. Andreas Vythoulkas. AGERPRES/(AS - autor: Petronius Craiu, editor: Ştefan Gabrea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.