Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Londra, 13 mai /Agerpres/ - Riscurile legate de circumcizie sunt relativ reduse în primul an de viaţă, dar cresc odată cu vârsta pacienţilor, conform unui nou studiu ale cărui rezultate au fost publicate luni, informează Reuters.

În cadrul acestui nou studiu, publicat luni în revista JAMA Pediatrics, au fost folosite date cu privire la circumcizia nou-născuţilor cu vârsta mai mică de un an, a băieţilor între 1 an şi 9 ani, precum şi a băieţilor de peste 10 ani. Acest studiu nu cuprinde date cu privire la copiii care au supuşi unor circumcizii rituale, în afara cadrului medical. În total, autorii studiului au folosit datele adunate de la 1,4 milioane de circumcizii, dintre care majoritatea au fost realizate în primul an de viaţă.

"Am aflat că riscurile asociate circumciziei sunt reduse, dar cresc odată cu vârsta pacienţilor", a precizat Charbel El Bcheraoui, cercetător la Universitatea Washington din Seattle, coordonatorul acestui studiu.

Aproximativ 0,4% dintre pacienţii care au suferit circumcizii în primul an de viaţă au suferit complicaţii legate de această procedură. Acest risc creşte de aproximativ 20 de ori în intervalul de vârstă 1 - 9 ani, şi este de 10 ori mai mare în rândul pacienţilor de peste 10 ani, prin comparaţie cu intervalul 1 - 9 ani.

Circumcizia masculină se referă la ablaţia chirurgicală a prepuţului şi este o obligaţie religioasă pentru copiii evrei dar şi un ritual urmat de musulmani. Acest obicei a fost adoptat şi de oameni cu alte convingeri religioase datorită unor potenţiale efecte pozitive pentru sănătate, reducând riscul de producere a infecţiilor urinare şi al contactării de boli cu transmitere sexuală, printre care şi HIV.

Orice familie americană poate avea acces la această practică pentru copiii de sex masculin, dacă părinţii doresc acest lucru, conform unei recomandări din 2012 a Academiei Americane de Pediatrie, care face trimitere la beneficiile acestei practici.

Conform studiului publicat în JAMA Pediatrics, aproximativ 0,4% dintre pacienţii care suferă această procedură ajung să manifeste complicaţii. Astfel, uretra este afectată în 0,8/1 milion de circumcizii, în timp ce în 702/1 milion de cazuri circumcizia nu a fost completă, rămânând părţi ale prepuţului neîndepărtate.AGERPRES/(AS - editor: Codruţ Bălu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.