COD GALBEN: 14-05-2025 ora 10 Intre 15 mai, ora 10 – 15 mai, ora 22 se va semnala instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 2 apr /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii va aloca din această lună o sumă de 158 milioane lei pentru achiziţii de medicamente şi materiale sanitare necesare în tratamentul urgenţelor medicale majore, potrivit unui ordin al ministrului Sănătăţii Nicolae Bănicioiu.
"Odată cu preluarea mandatului de ministru al Sănătăţii, am demarat în regim de urgenţă procedurile necesare pentru derularea Programului Naţional de Servicii Medicale de Urgenţă. Astăzi am semnat ordinul care asigura fondurile necesare derulării fără sincope a acestui program. Vorbim aici despre seringi, perfuzii, catetere, dar şi de medicamente şi reactivi, fără de care multe urgenţe nu puteau fi tratate corespunzător", a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu prin intermediul unui comunicat remis presei.
Prin ordin al ministrului Sănătăţii, miercuri au fost alocate 157,8 milioane de lei, din bugetul ministerului, pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile de Anestezie - Terapie Intensivă (ATI) din 79 de spitale din ţară.
Tot miercuri a fost deblocată suma de 20 de milioane de lei pentru materiale şi medicamente necesare bolnavilor diagnosticaţi cu infarct miocardic acut, internaţi în secţiile de terapie intensivă, suma fiind aprobată, de asemenea, prin ordin de ministru.
"Programele au fost definitivate de Comisiile de Specialitate ATI şi Cardiologie împreună cu specialiştii din Ministerul Sănătăţii încă de la începutul anului. Banii de la buget au existat. Dar, în mod inexplicabil, fosta conducere a ministerului a blocat semnarea şi, implicit, demararea acestor programe. Acest lucru a creat probleme în îngrijirea acestor pacienţi şi îngrijorare în rândul personalului medical", a explicat ministrul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii precizează ca are obiectiv strategic sănătatea pacienţilor din România. Este vorba de un Sistem Naţional integrat de management al marilor urgenţe, pre si intraspitalicesc.
"Considerăm că, oricât de sărac ar fi un sistem sanitar, asigurarea îngrijirii marilor urgenţe, a pacienţilor aflaţi între viaţă şi moarte, trebuie să fie un obiectiv prioritar, cu atât mai mult cu cât acest sistem face parte şi din Strategia Naţională de Răspuns în Situaţii Deosebite, în caz de calamităţi naturale şi atacurile teroriste", a spus ministrul Nicolae Bănicioiu.
Cele două ordine vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial. AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.