COD GALBEN: 12-05-2025 Intre 00:30 si 06:30 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului sau chiciurei. in Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 30 sep /Agerpres/ - Ministrul Apărării din Republica Moldova, Anatolie Şalaru, a declarat, vineri, la Bucureşti, că ţara sa este îngrijorată de "colaborarea nemaivăzută" care are loc în ultima perioadă între armata transnistreană şi trupele ruse, precizând, în acest context, că este nevoie ca situaţia din Transnistria să fie readusă pe ordinea de zi a marilor cancelarii mondiale.

"Faptul că în ultimul timp, în Transnistria, trupele care se află ilegal au desfăşurat o activitate intensă şi o colaborare nemaivăzută până acum cu armata transnistreană ne îngrijorează. (...) Noi am cerut sprijinul României pentru ca trupele de pacificatori ruse din Transnistria să fie retrase şi acest format de pacificatori să fie înlocuit cu un format ONU, internaţional, deoarece armata rusă din Transnistria, implicându-se direct de partea unei părţi a conflictului, şi-a pierdut calitatea de pacificator. E nevoie ca situaţia din Transnistria să fie readusă la ordinea de zi a marilor cancelarii mondiale şi să se facă aceste schimbări, deoarece numai astfel există şanse ca această problemă să fie rezolvată în viitorul apropiat", a precizat Şalaru, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său român Mihnea Motoc.

Oficialul de la Chişinău a susţinut că, în condiţiile în care pe teritoriul statului său există o armată rusă "de ocupaţie" şi o armată a Transnistriei care este "necontrolată şi imprevizibilă", există riscul ca situaţia politică din Republica Moldova să "degenereze".

"Din această cauză, armata naţională a Republicii Moldova trebuie să devină una modernă, capabilă să facă faţă oricăror provocări, nu numai a celor care vin din Transnistria, dar şi provocărilor războiului hibrid care e dus de Rusia foarte activ şi vizibil în Republica Moldova", a afirmat Anatolie Şalaru.

El a arătat că armata R. Moldova se află într-un amplu proces de reformare, care se face şi cu ajutorul României, "inclusiv ceea ce ţine de modernizare, de dotare, de pregătirea specialiştilor şi a ofiţerilor". AGERPRES/(A - autor: Cătălin Alexandru, editor: Andreea Rotaru)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.