COD GALBEN: 23-05-2025 ora 10 Intre 23 mai, ora 10 – 24 mai, ora 06 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 24-05-2025 Intre 00:05 si 03:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona de litoral a județului Constanta , respectiv zona localităților, Județul Constanta;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 9 mai /Agerpres/ - Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote, susţine că în cazul ridicării imunităţii parlamentarilor ar trebui să existe criterii transparente, punctând că Parlamentul nu trebuie să se transforme într-o cameră preliminară de judecată.

Întrebată în ce condiţii ar putea scăpa România de MCV, Angela Filote a afirmat că trebuie să existe convingerea că ceea ce s-a realizat în ţara noastră este ireversibil.

"Ar trebui să avem convingerea că lucrurile extraordinare care s-au realizat - şi s-au realizat lucruri extraordinare -, cred că nimeni nu se aştepta la un asemenea succes într-un domeniu atât de dificil, au creat o asemenea amprentă în conştiinţa societăţii, dacă vreţi, încât ele devin ireversibile. În momentul de faţă nu avem această convingere. Pe de altă parte, este un mecanism care se bucură de foarte multă susţinere din partea românilor. În sondajele de opinie pe care le-am organizat noi, majoritatea românilor vor ca acest mecanism să continue. Ăsta este un semnal important pentru noi, pentru Comisia Europeană", a spus, luni, la RFI, şefa Reprezentanţei CE în România.

Ea subliniază că trebuie să existe criterii transparente astfel încât acest proces să fie ireversibil.

"Sunt mai multe recomandări pe care le-am făcut noi în raportul anual. Situaţia imunităţii parlamentarilor şi a miniştrilor, aflată la discreţia Parlamentului. Este normal ca Parlamentul să aibă o asemenea putere. Ce nu este normal este să nu ştim în funcţie de ce criterii decide să ridice sau să nu ridice imunitatea la cererea instituţiilor care se ocupă de lupta împotriva corupţiei, de exemplu. (...) Am vrea să ştim ex-ante, nu ex post, pe ce criterii, acestea să fie publice, transparente, să ştie toată lumea, pentru că totuşi ce nu putem avea este o situaţie în care Parlamentul oarecum se transformă într-o cameră preliminară de judecată şi se substituie unei alte puteri din stat, apropo de separarea puterilor în stat - şi anume justiţiei. Oamenii ăia urmează să meargă în faţa justiţiei şi să-şi dovedească nevinovăţia sau să li se dovedească vinovăţia, dar asta este treaba justiţiei, nu a Parlamentului", a subliniat Filote. AGERPRES/(AS - autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tănăsescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.