COD GALBEN: 17-05-2025 ora 10 Intre 17 mai, ora 10 – 17 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 27 nov /Agerpres/ - Statele membre ale Adunării Parlamentare a Cooperării Economice de la Marea Neagră (APCEMN) au condamnat, într-o declaraţie adoptată vineri la Bucureşti, 'actele de terorism internaţional în toate manifestările şi formele sale' şi au reafirmat hotărârea de a combate terorismul şi pe militanţii grupării Statul Islamic.

Reunite la Bucureşti pentru cea de-a 46-a Adunare Generală a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice de la Marea Neagră (APCEMN), cu ocazia încheierii preşedinţiei române a organizaţiei, statele membre "condamnă cu fermitate actele de terorism internaţional în toate manifestările şi formele sale, care au ucis mii de victime nevinovate şi au ameninţat valorile comune de la baza construirii unor societăţi libere şi deschise".

"Ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul şi pe militanţii ISIS/Daesch (Statul Islamic - n.r.) la nivelurile naţional şi internaţional şi de a consolida solidaritatea în lupta împotriva altor grupări extremiste", se arată în declaraţia finală a Adunării Generale APCEMN, găzduită de Senatul României.

Statele membre condamnă, de asemenea, "toate actele, metodele şi practicile teroriste, care nu pot fi în niciun fel justificate".

"Subliniem că terorismul nu poate şi nu ar trebui asociat cu vreun stat, naţiune, religie, civilizaţie sau grup etnic şi că lupta împotriva terorismului nu ar trebui să aibă nicio bază etnică sau religioasă", se mai menţionează în textul declaraţiei.

Evidenţiind că lupta împotriva terorismului este o prioritate pentru toate statele membre, acestea îşi reafirmă hotărârea "de a lucra împreună pentru a preveni şi suprima actele teroriste prin întărirea solidarităţii şi cooperării internaţionale pe baza recunoaşterii depline a rolului central al ONU şi în concordanţă cu Carta ONU şi cu obligaţiile prevăzute de legislaţia internaţională în cadrul convenţiilor internaţionale, rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi Strategiei Globale Antiterorism a ONU".

Delegaţiile statelor membre şi-au confirmat angajamentul "de a lua măsuri la nivel naţional şi internaţional în lupta împotriva terorismului, inclusiv prin folosirea de sancţiuni financiare stricte în chestiuni privind contracararea terorismului".

"Atacurile teroriste recente care au afectat numeroase ţări arată încă o dată că lupta împotriva terorismului internaţional necesită o mai strânsă interacţiune între ţările noastre şi o mai mare coordonare şi cooperare între state în combaterea terorismului şi extremismului", mai atrag atenţia statele semnatare, adăugând că trebuie "să se implementeze măsuri concrete şi eficiente pentru a preveni, combate şi elimina toate formele de terorism".

La cea de-a 46-a Adunare Generală a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), care a început miercuri, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care este preşedintele în exerciţiu al APCEMN, predă vineri preşedinţia organizaţiei Federaţiei Ruse.

Evenimentul a avut ca temă principală ''Implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în regiunea CEMN: implicarea parlamentară'' şi se desfăşoară sub patronajul Senatului României, care exercită preşedinţia APCEMN în perioada iunie-noiembrie 2015.

La cea de-a 46-a Adunare Generală a APCEMN au participat membrii delegaţiilor permanente din cele 12 state membre, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor parlamentare internaţionale, parlamentelor naţionale sau organizaţiilor neguvernamentale, cu statut de observator sau invitat special pe lângă APCEMN.

Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice de la Marea Neagră a fost creată ca rezultat al unor schimbări politice majore ce au avut loc la sfârşitul anilor 1980, când ţările din regiunea Mării Negre au reapărut pe scena mondială. AGERPRES/(AS - autor: Ionuţ Mareş, editor: Georgiana Tănăsescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.