COD GALBEN: 21-05-2025 Intre 07:55 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Covasna, Zona depresionară a județului Harghita, respectiv zona localităților, Județul Harghita; COD GALBEN: 21-05-2025 Intre 05:45 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Maramureş, Județul Cluj, Județul Satu Mare;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 18 nov /Agerpres/ - Senatul a adoptat miercuri tacit o propunere legislativă, iniţiată de deputatul PSD Mircea Duşa, prin care se creează cadrul legislativ necesar desfăşurării activităţii de autorizare în regim de urgenţă a lucrărilor de construcţii de către instituţiile din sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii a avut termen de adoptare data de 16 noiembrie.

Propunerea legislativă introduce noţiunea de 'construcţii cu caracter militar' şi prevede că executarea acestor lucrări de construcţii care se realizează în baza tratatelor/ acordurilor în vigoare, la care România este parte, se poate reglementa prin aranjamente de implementare/ acorduri tehnice/ înţelegeri/ memorandumuri de implementare a tratatelor respective.

Potrivit acestui act normativ, certificatul de urbanism se emite de autorităţile abilitate să autorizeze lucrările de construcţii şi se eliberează solicitantului în termen de cel mult 30 de zile de la data înregistrării cererii, menţionându-se obligatoriu scopul emiterii acestuia.

"Cu respectarea legislaţiei pentru evaluarea impactului asupra mediului, în cazul construcţiilor cu caracter militar care se realizează în baza tratatelor/ acordurilor în vigoare la care România este parte, autorizaţia de construire pentru executarea lucrărilor se emite imediat, urmând ca documentaţiile tehnico-economice corespunzătoare fiecărei faze de proiectare să fie elaborate şi aprobate pe parcursul sau la încheierea executării lucrărilor şi după caz a actului administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului. (...) Autorizarea lucrărilor de construcţii finanţate prin Programul de Investiţii de Securitate al NATO (NSIP) se va executa în baza documentaţiei specifice NATO, cu respectarea avizelor şi acordurilor şi după caz al autorităţii competente pentru protecţia mediului", se mai arată în propunerea legislativă a deputatului Mircea Duşa.

Actul normativ va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz. AGERPRES/(AS - autor: Livia Popescu, editor: Andreea Rotaru)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.