Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Viena, 21 sep /Agerpres/ - Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a lansat luni, la Viena, o consultare publică la nivelul UE privind obstacolele încă prezente aflate în calea cooperării transfrontaliere.

Prin intermediul acestei consultări publice, Comisia Europeană va putea lua în considerare opiniile celor 185 de milioane de cetăţeni ai UE care locuiesc în regiunile de frontieră cu privire la obstacolele cu care aceştia se confruntă în viaţa cotidiană, precum şi sugestiile lor cu privire la modalităţile de depăşire a acestora.

'Mai mult de 10 miliarde de euro provenind din fondurile politicii de coeziune vor fi investite în regiunile noastre în perioada 2014-2020, pentru a promova cooperarea transfrontalieră. Însă finanţarea nu este suficientă şi sunt convinsă că putem face mai mult. În cursul acestui mandat, Comisia intenţionează să formuleze propuneri concrete pentru a rezolva chestiunile transfrontaliere care persistă şi, în acest scop, avem nevoie de contribuţia preţioasă a cetăţenilor care se confruntă zilnic cu aceste obstacole. Contez pe dumneavoastră nu numai să participaţi în număr mare la această consultare, ci şi să difuzaţi mesajul şi să încurajaţi cetăţenii, organizaţiile şi întreprinderile să răspundă', a declarat Corina Creţu, potrivit unui comunicat transmis de CE.

Pentru a sprijini această iniţiativă, comisarul european Corina Creţu a invitat cadrele superioare de conducere ale serviciilor sale din cadrul Direcţiei Generale Politică Regională şi Urbană să contribuie la colectarea de informaţii şi să promoveze, pe teren, avantajele programelor Interreg. Astfel, începând de luni şi până la jumătatea lunii octombrie, funcţionarii Comisiei vor vizita unsprezece regiuni de frontieră din Europa, pentru a se întâlni cu cetăţenii şi cu reprezentanţii lor şi pentru a examina bunele practici.

Consultarea publică se va desfăşura pe o perioadă de trei luni, până la 21 decembrie. Ea vizează regiunile de frontieră interne ale UE, inclusiv frontierele cu Norvegia şi cu Elveţia. Concluziile iniţiale vor fi publicate la începutul anului 2016.

Această consultare se înscrie într-un cadru mai larg de reexaminare a cooperării transfrontaliere, care cuprinde, de asemenea, un studiu ştiinţific privind 'Reducerea obstacolelor juridice şi administrative în regiunile de frontieră ale UE' şi o serie de ateliere cu participarea părţilor interesate, precum asociaţiile, reprezentanţii mediului academic, antreprenorii şi alţi actori din regiunile de frontieră. AGERPRES/(editor: Karina Olteanu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.