COD GALBEN: 14-05-2025 ora 10 Intre 15 mai, ora 10 – 15 mai, ora 22 se va semnala instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 9 apr /Agerpres/ - Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat, miercuri, că relaţia dintre România şi Ungaria este "extrem de importantă", dar România nu va accepta "atitudini extremiste" pe teritoriul său.
"Întotdeauna a contat şi a fost în primul rând în sarcina guvernului ungar, a contat foarte mult atitudinea guvernului de la Budapesta pentru a determina calitatea, intensitatea relaţiei româno-ungare pentru că din punctul de vedere al oricărui guvern de la Bucureşti, relaţia dintre România şi Ungaria ca state este o relaţie extrem de importantă. (...) Relaţia dintre cele două guverne va depinde foarte mult de modul în care noul guvern condus de domnul Orban va înţelege să privilegieze partea pozitivă pentru că astfel de tentaţii precum Jobbik, vor continua să existe", a spus Corlăţean, la TVR.
El a precizat, însă, că România nu va accepta atitudini extremiste pe teritoriul său, avertizând că acest lucru se va traduce prin "acţiuni foarte concrete".
"Noi avem toată deschiderea, în acelaşi timp, o spun foarte clar, văzând cum o formaţiune extremistă, eurosceptică s-a consolidat în urma acestor alegeri, mă refer la Jobbik, să nu existe vreo aşteptare ca România să accepte astfel de lucruri, aşa cum s-a întâmplat în perioada campaniei electorale din partea Jobbik. (...) România şi guvernul român au toată deschiderea pentru o relaţie cât se poate de corectă, bună în interesul ambelor părţi", a arătat şeful diplomaţiei române.
Pe de altă parte, Titus Corlăţean a apreciat drept "extrem de important" faptul că UDMR face parte din coaliţia guvernamentală.
În context, el a subliniat că deciziile privind organizarea teritorială se iau în România, nu la Budapesta.
"Lucrurile astea trebuie discutate în România, nu în afara ţării, nu la Budapesta. Noi decidem ceea ce credem că este mai bine pentru ţară, în ansamblu, pentru cetăţenii săi, că sunt ei români, că sunt maghiari, că sunt germani, noi decidem formula de organizare, descentralizarea, atributele administrative ale descentralizării care să aducă un plus, un bine pentru viaţa de zi cu zi a cetăţenilor. Poveştile cu autonomiile teritoriale pe criterii etnice, cu izolări (...) astfel de entităţi izolate nu ar exista nici măcar o lună din punct de vedere economic", a conchis Corlăţean. AGERPRES/(A - autor: Cătălin Alexandru)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.