SOCIOPOL: PSD obține peste 40% din voturi, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru PE

 •  Politică
29 afişări

PSD ar obține peste 40% din voturile alegătorilor care merg la urne, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru parlamentul european, relevă un sondaj SOCIOPOL.

8bf43f5c-c40d-4bfd-8099-65d41d2844b4

Potrivit cercetării, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare Partidul Social Democrat ar obține 41% din voturile alegătorilor care merg la urne, PNL—19%, PDL—15%, PP-DD—6%, UDMR—6%, PRM—4%, ADA (Alianța FC+PNȚCD)—4%, Mișcarea Populară—2%, Partidul Conservator—2%, alții—1%.

În ceea ce privește evaluarea liderilor politici, 51% dintre respondenți au spus că sunt mulțumiți de activitatea premierului Victor Ponta, 39% destul de nemulțumit sau foarte nemulțumit și 10% nu răspund/nu știu. Activitatea președintelui Traian Băsescu îi mulțumește pe 18% dintre participanții la sondaj. Alți 80% s-au declara nemulțumiți de activitatea președintelui în al doilea mandat și 2% nu răspund/nu știu.

În topul încrederii în persoanele publice conduce guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu 49% încredere, urmat de Victor Ponta—41% încredere, Klaus Iohannis—37% încredere, Sorin Oprescu, Crin Antonescu și Traian Băsescu cu procente de 36%, 24% și respectiv 23% încredere.

Documentul arată că din totalul populației aflat în țară (88%) nu se vor prezenta la vot mai mult de jumătate dintre românii care au acest drept—52%. În fața urnelor vor fi prezenți 36%, 12% dintre cei chestionați afirmând că nu sunt în țară.

Sondajul a fost realizat la solicitarea siteului www.b365.ro, a fost realizat în perioada 9—12 septembrie, pe un eșantion de 1.017 persoane. Tipul eșantionului—stratificat bistadial cu selecția probabilistă a gospodăriilor (aleatoriu simplu) și a persoanelor (metoda ''cea mai tânără persoană din gospodărie''). Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă neinstituționalizată a României. Metoda culegerii datelor—interviuri telefonice (CATI). Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95% este de plus/minus 3,2%. Suma procentelor poate diferi uneori cu un punct procentual față de 100% datorită rotunjirii fără virgulă a valorilor. AGERPRES (AS—autor: Dana Piciu, autor: Cristina Tatu)

Etichete:

Comentează


Articole recomandate


Noul Agerpres