COD GALBEN: 17-05-2025 ora 10 Intre 17 mai, ora 10 – 17 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:








Cluj-Napoca, 29.09.2016



Spitalul Clinic Judetean de Urgentă Cluj-Napoca a început, la data de 01.09.2016, implementarea proiectului 'Imaging-Based, Non-Invasive Diagnosis of Persistent Atrial Fibrillation - imATFIB', Acţiunea 1.1.4: Atragerea de personal cu competenţe avansate din străinătate pentru consolidarea capacităţii de cercetare-dezvoltare, cod competiţie POC-A1-A1.1.4-E-2015. Proiectul este co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, în baza contractului de finanţare nr. 23/01.09.2016 încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene (MFE) în calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Operaţional Competitivitate (POC), prin Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare, în calitate de Organism Intermediar (OI).



Director de proiect: Dr. Zoltán Bálint

Valoarea totală a finanţării: 8.554.261,25 din care asistenţa financiară nerambursabilă 8.469.565,25 lei.

Perioada de implementare: 01.09.2016- 31.08.2020.



Obiectiv general: Fibrilaţia atrială este cea mai comună aritmie cardiacă asociată cu o morbiditate şi mortalitate ridicată. Obiectivul principal al acestui proiect este de a dezvolta un instrument bazat pe imagistică medicală pentru a determina originea fibrilaţiei atriale persistente. Rezultatul proiectului este o nouă metodă de diagnosticare pentru pacienţii care suferă de această boală.



Rezultate prevăzute: 1. Bază de date şi parametri relevanţi pentru sprijinul procesului de diagnostic. 2. Software pentru cuantificarea fibrozei dezvoltat pe baza datelor imagistice obţinute prin IRM (imagistică prin rezonanţă magnetică) la pacienţi examinaţi în cadrul studiului. 3. Proprietăţi fizice locale ale cordului cu fibrilaţie atrială în urma examinării regiunii afectate cu IRM funcţională la pacienţi ţi martori sănătoşi. 4. Agent de contrast bazat pe nanoparticule pentru investigaţii IRM.



Principalii beneficiari vor fi pacienţii care suferă de fibrilaţie atrială. Metoda de diagnostic şi agentul de contrast dezvoltate de membrii proiectului vor contribui la controlul problemelor de sănătate ale pacienţilor prin asigurarea unui diagnostic optim şi a unui tratament precoce. Un alt grup de beneficiari îl reprezintă personalul de îngrijire a sănătăţii, întrucât proiectul va furniza medicilor radiologi şi cardiologi o 'a doua opinie' rapidă şi sigură, facilitând recunoaşterea şi localizarea zonelor anormale ale cordului. Indirect, de pe urma activităţilor derulate vor beneficia administraţia publică a îngrijilor de sănătate, furnizorii de echipamente medicale şi companiile farmaceutice.



Locuri de implementare: Centrul de Cercetare IMOGEN Cluj-Napoca, str. Pasteur f.n., cod postal 400006 şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Str.Clinicilor, nr. 3-5, cod postal 400006, Cluj-Napoca, jud. Cluj, România.



Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Asistent manager proiect

Dr. Cristiana Ciortea

Tel. 0264-597.852

e-mail: cristianaciortea@yahoo.com


AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.