'Educație la gura sobei

•  Business OTS
259 afişări

Salvati Copiii Iasi a fost distinsă în cadrul Galei Premiilor Participării Publice cu premiul - 'Educație la gura sobei'

dbdbeb30-1bfc-4b8f-8011-bcf1a663ed02

Filiala Iași a Asociației Salvați Copiii a fost premiată joi, 24 martie 2016, la Gala Premiilor Participării Publice. Premiul care a revenit asociației ieșene este 'Educație la gura sobei'.

A fost astfel, premiată campania 'Acolo unde nu ajung drepturile copiilor', prin care Salvați Copiii Iași a înființat 'grădinițe de acasă' în 5 comunități rurale izolate din județele Iași și Vaslui, contribuind astfel la reducerea abandonului școlar. Aceste acțiuni au avut loc în cadrul proiectului 'Servicii sociale inovative pentru comunitățile rurale izolate din Regiunea Nord-Est' (RO2013_C4_13), finanțat prin granturile SEE 2009 — 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Gala Premiilor Participării Publice, ediția a VII-a, a avut loc joi 24 martie 2016, la București. Evenimentul este organizat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică, sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene în România. În cadrul evenimentului anual organizat de CeRe sunt premiați cetățeni și organizații care au reușit să determine instituții ale statului să rezolve probleme ale comunităților lor, de la modificarea unei legi, până la pietruirea unei străzi. Scena Galei este oferită și autorităților publice care deschid procesul decizional către societate.

Informații suplimentare despre premiu și activitatea Salvați Copiii Iași puteți obține de la dl. Liviu Magurianu — manager proiecte, Asociația Salvați Copiii Iași, tel/fax: 0232 219 986, 0723 271 605, e-mail:office@scoalamobila.ro .

Etichete:
Trimite-ne comunicatul tau