Masini de ambalat, o solutie ingenioasa pentru cresterea productiei

•  Business OTS
4008 afişări

Trăim în secolul vitezei și, pentru a putea face față cu succes capacității de producție mare este necesar să se apeleze la ajutorul unor mașini și utilaje care să fie capabile sa răspundă cerințelor.

20e31379-4606-4f95-aa36-6e120ea82c7c

În sfera afacerilor din domeniul producției este mai mult decât necesar să se aplice soluții ingenioase. Cea mai usoară și ingenioasă metodă pe care o pot utiliza proprietarii de afaceri unde este mai mult decât necesar ca produsul finit sa fie ambalat corespunzător este achizitionarea unor mașini de ambalat. Utilitatea acestor masini de ambalat se remarcă în special în timpul producției intrucât prezintă multe avantaje pe care nici un proprietar al unei afaceri din sfera producției nu ar trebui sa o ignore.

Cele mai cautate modele de mașini de ambalat cele de viteză specifiece, de viteza medie / mică și linii de ambalat orizontale complet automate iar fiecare dintre acestea prezintă caracteristici greu de egalat cu munca pe care o implică ambalarea manuală a produselor. În special în momentul în care se lansează noi produse, mașinile de ambalat devin un aliat de nădejde prin intermediul caracteristicilor pe care le prezintă.

Avantaje prezentate de mașinile de ambalat
Un avantaj care se remarcă în timpul ambalării produselor cu ajutorul acestor utilaje este acela că se reduce foarte mult timpul de lucru datorită capacității lor extraordinare de a lucra rapid și eficient. În timpul funcționării acestor mașini pentru ambalat, fiecare produs care merge pe bandă este ambalat în mod individual, iar fiecare pachet conține exact cantitatea necesară.
Astfel angajații vor depune un efort minim atunci când lucrează și se va reuși să se reducă foarte mult timpul de lucru și chiar să se elimine orele suplimentare care le solicită prezenta.
Datorita avansarii tehnologiei și a cerințelor pieței care sunt din ce în ce mai mari în ultimii ani, chiar dacă mulți preferă metodele clasice de lucru, aceste mașini de ambalat prezintă mult mai multe avantaje decât se lasă să se vadă la suprafață.
Amortizarea din punct de vedere contabil această investiție în utilaje noi, se poate realiza și într-un timp destul de scurt ce este cuprins între 3 — 5 ani. Logica este simplă. O dată ce producția crește, împreună cu aceasta crește și profitul pe care o produce compania respectivă, așadar, vor exista resurse financiare mai mari din care firma să își deducă cheltuielile și să acopere necesitățile.

Necesitatea de a avea mașini de ambalat și tipuri de ambalare utilizate în producție
Atunci când vine vorba despre ambalarea produselor putem vorbi în mod automat de un proces destul de complicat, dacă este să ne referim la modul de ambalare manual. Iar, în acest caz pentru a ajunge la un rezultat satisfacător este nevoie de multă muncă și îndemânare.
Automatizarea întregului proces este cea mai bună idee pentru a ușura munca și totodată un pas înainte pentru sfera producției din cadrul diferitelor industrii. O modalitate foarte des utilizată în centrele de producție și aplicată produselor care au o formă fizică bine determinată, sunt încărcate de către un operator sau mai mulți pe linia de ambalare, se setează viteza la care să funcționeze banda. Viteza se stabilește în funcție de specificul produsului, dacă este un obiect fragil atunci în mod automat și viteza trebuie să fie mult mai redusă. Există și posibilitatea alimentării mașinilor de ambalat în mod automat special proiectate care preiau produsul finit de pe linia de producție și îl plasează pe conveiorul mașinii de ambalat. Atunci când vine vorba despre ambalarea unui produs, acesta poate avea mai multe forme ce se stabilesc în funcție de tipul de pachet, condițiile necesare prelungirii duratei de viață, tipul produselor (dacă sunt sensibile la temperatură sau dacă sunt fragile).

Mașinile de ambalat verticale sau înclinate, reprezintă un alt tip de utilaje specifice sferei producției care sunt utilizate în general pentru produsele granulate, lichide, solide ambalate vrac în pungi de diverse greutăți. Ambalarea verticală se face de fapt pe un sistem format dintr-o mașină de format punga și un dozator care poate fi volumetric (cu șurub pentru pulberi, cu cupe pentru granule sau pompa pentru lichide) sau gavimetric pentru celelalte produse.

Intocmai ca și tipul produselor care se găsesc pe piața așa este și cazul mașinilor pentru ambalat. Așadar se remarcă mai multe tipuri de ambalare ce sunt stabilite în funcție de cum se prezintă produsele.
Din punct de vedere al caracteristicilor tehnice, fiecare mașină pentru ambalat este astfel proiectată încât să răspundă celor mai importante necesități pe care le are un centru de producție dar și în așa fel încât să fie ușor de manevrat și utilizat.

Impachetare manuală sau automatizată?
Ei bine, răspunsul la aceasta întrebare depinde de dorința fiecăruia în parte. Evoluția unei companii constă chiar în apelarea la diverse soluții ingenioase care să eficientizeze modul de lucru. Cu toate că tehnologia aduce cu sine și o serie de dezavantaje cum ar fi costurile mai ridicate cu utilitățile, totuși în comparație cu suplimentarea numărului de angajați este un cost mult mai scăzut.

Ambalarea manuală este un proces lung și anevoios iar rebuturile rezultate în urma ambalării necorespunzatoare a produselor duce automat la pierderi. Așadar, este mult mai recomandat să se utilizeze aceste mașini de ambalat care să răspundă cerințelor pe care le are un centru de producție decât să se suplimenteze numărul de angajați. Acest aspect mai degrabă este stabilit de situația materială pe care o prezintă o firma la un moment dat, totodată acest aspect prezentând mai mult avantaje și dezavantaje din punct de vedere economic.

La ora actuală piața de desfacere a acestor mașini de ambalat este dezbătută de două tabere și anume cei care sunt încântați de capacitățile și avantajele pe care le oferă aceste mașini de ambalat, iar pe de altă parte de către cei care sunt sceptici în privința costurilor pe care le presupune întreținerea lor și investițiile pe care le presupun cheltuielile cu utilitățile. Desigur, toate aceste dezavantaje sunt implicate în mod automat întrucat toate echipamentele moderne din ziua de astăzi implică și anumite costuri suplimentare cu întreținerea și utilitățile. Dar cel mai mare avantaj pe care îl prezintă este acela că se reduce foarte mult timpul de lucru și centrul de producție în cauză poate să se concentreze pe suplimentarea capacității de producție ce duce în mod automat la creșterea profitului.

Contact : Mihai Vasile
Telefon : 0722.33.88.44