COD GALBEN: 01-05-2025 Intre 05:30 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Un spital american a fost constrâns de justiţie să-i administreze unui bolnav de COVID-19 ivermectină, un antiparazitar promovat în unele medii în pofida lipsei de dovezi privind eficacitatea sa împotriva noului tip de coronavirus, informează AFP.

Decizia unui judecător din Ohio, săptămâna trecută, se înscrie într-o serie de verdicte favorabile apropiaţilor bolnavilor de COVID-19 împotriva spitalelor reticente să utilizeze acest produs, obiectul unor atenţionări din partea autorităţilor sanitare.

În acest dosar, Julie Smith, o locuitoare dintr-o suburbie a oraşului Cincinnati, a obţinut ca un medic să-i prescrie ivermectină soţului său Jeffrey, spitalizat la terapie intensivă. În faţa refuzului spitalului de a administra acest produs, ea a sesizat justiţia pe 20 august, cu ajutorul unui avocat care a câştigat procese comparabile la New York şi Chicago.

Judecătorul Gregory Howard a ordonat spitalului să respecte ordonanţa: să i se administreze 30 mg de ivermectină pe zi timp de trei săptămâni pacientului său.

Ivermectina este un medicament foarte utilizat de veterinari, dar care este folosit şi pentru oameni împotriva bolilor provocate de paraziţi, precum scabia şi oncocercoza.

De la începutul crizei sanitare, au fost realizate studii pentru a vedea dacă acest medicament foarte ieftin poate ajuta la lupta împotriva COVID-19. În pofida unor prime pre-studii de laborator încurajatoare, testele desfăşurate la acest stadiu nu sunt concludente.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi autorităţile sanitare europene şi americane nu recomandă utilizarea ivermectinei împotriva COVID-19, ceea ce nu împiedică anumite segmente din populaţie să-i acorde mare credit.

În SUA, conservatori apropiaţi fostului preşedinte Donald Trump, printre care prezentatorii de la Fox News, Laura Ingraham şi Sean Hannity, sau senatorul Ron Johnson, au promovat ivermectina.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a înregistrat joi o creştere a vânzărilor acestui medicament, care înainte de pandemie era prescris de 3.600 de ori pe săptămână, iar în august a fost prescris de 88.000 de ori.

Însă CDC a constatat de asemenea o creştere a "efectelor secundare legate de o utilizare proastă sau de supradozarea ivermectinei, măsurate printr-o creştere a numărului de apeluri la centrele de dezintoxicare".

Agenţia federală pentru hrană şi medicamente a Statelor Unite (FDA) a atenţionat cu privire la riscul de supradoză sau de utilizare a formei veterinare a medicamentului. "Nu sunteţi un cal. Nu sunteţi o vacă. La modul cel mai serios, opriţi-vă!", a scris ea pe Twitter. AGERPRES/(AS - autor: Adriana Matcovschi, editor: Tudor Martalogu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.