Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Tulcea, 29 iun /Agerpres/ - Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) Tulcea va prelua în administrare mini-delta de la marginea oraşului Tulcea, potrivit unei decizii aprobată miercuri de Consiliul Local al municipiului Tulcea întrunit, miercuri, în şedinţă de îndată.

Proiectul "Reconstrucţia ecologică în polderul Zaghen din Rezervaţia Biosferei Transfrontaliere Delta Dunării România/Ucraina" a fost finalizat luna aceasta, iar hotărârea aprobată de legislativul municipal constituie ultimul pas administrativ pentru atingerea obiectivului principal al proiectului, respectiv protecţia mediului.

"La finele contractului de finanţare toate bunurile revin domeniului public al statului. Ministerul Mediului a emis un ordin în acest sens, 578/18.03.2016", a menţionat în timpul şedinţei publice managerul de proiect, Maria Iacob.

După hotărârea aprobată miercuri de consilierii locali, ARBDD Tulcea va încheia un proces verbal cu primăria municipiului pentru preluarea în administrare a mijloacelor fixe rezultate în urma finalizării proiectului de amenajare a mini-deltei de la marginea oraşului.

Proiectul de renaturare a zonei Zaghen este unul din cele trei derulate la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est în domeniul reconstrucţiei ecologice, potrivit Organismului Intermediar al Programului Operaţional Sectorial (POS) Mediu 2007-2013.

Contractul de finanţare pentru derularea proiectului de amenajare a unei mini-delte la marginea oraşului a fost semnat pe data de 5 aprilie 2012, însă lucrările au început în urmă cu circa doi ani, din cauza numeroaselor contestaţii înregistrate în urma licitaţiilor.

Termenul de garanţie al lucrărilor executate este de 72 de luni.

Valoarea totală a proiectului a fost de 62.353.463 lei, din care 46.485.226 lei a reprezentat valoarea eligibilă, iar cea a bunurilor care vor fi administrate de ARBDD este de 54.464.423,34 lei, conform hotărârii aprobată de consilierii locali.

În cadrul proiectului finanţat de Uniunea Europeană prin POS Mediu, suprafaţa luciului de apă de la marginea oraşului a ajuns la 147 de hectare, s-au creat 47 de hectare de zone de refugiu pentru faună, s-au modernizat staţiile de pompare din zonă şi a fost reabilitat digul din apropiere pe o lungime de 5,5 kilometri. AGERPRES/(A, AS - autor: Luisiana Bîgea, editor: Oana Popescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.