COD PORTOCALIU: 24-05-2025 ora 10 Intre 24 mai, ora 15 – 25 mai, ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Canberra, 24 apr /Agerpres/ - Un om politic australian 'a dat foc' unui râu pentru a denunţa ceea ce a prezentat drept emisii de gaz metan în apă din cauza tehnologiei fracturării hidraulice, într-un film video care a stârnit un mare interes pe internet, informează agenţia France Presse (AFP).

Jeremy Buckingham, de la partidul Verzilor, a folosit o brichetă pentru a aprinde bulele de gaz metan care provin din râul Condamine, din statul Queensland, la 220 de kilometri vest de Brisbane.

"Incredibil ! Un râu de foc", a declarat politicianul în filmul video care a fost vizualizat de peste două milioane de ori de vineri seara când a fost postat pe Facebook.

"Este cel mai uimitor lucru pe care l-am vazut, o tragedie pentru bazinul Murray-Darling", a spus el referindu-se la cel mai mare bazin hidrografic australian şi atribuind acest fenomen fracturării hidraulice practicate de un operator nu departe de un strat de gaz metan.

Australia este un important producător de gaze naturale, inclusiv lichefiate. Dar, folosirea tehnicilor de fracturare hidraulică este o sursă de critici din partea organizaţiilor de mediu.

Origin Energy, grupul care operează numeroase foraje în bazinul Murray-Darling, a declarat că a fost conştient de eliberarea de metan în râul Condamine şi a monitorizat-o.

"Suntem conştienţi de preocupările cu privire la fenomenele de fierbere din râul Condamine", mai ales după videoclipurile care arată că gazul natural din aceste ape este inflamabil, a declarat grupul într-un comunicat trimis Australian Broadcasting Corporation.

"Înţelegem că acest lucru provoacă nelinişte, dar aceste emanaţii nu prezintă nici un risc pentru mediu sau pentru siguranţa publică, adică dacă oamenii din apropiere dau probe de simţul realităţii", a mai spus grupul.

Origin Energy a afirmat că aceste emanaţii pot avea mai multe cauze posibile, naturale sau generate de oameni, mai scrie AFP. AGERPRES /(autor: Constanţa Niţă)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.