COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 18-05-2025 ora 15 Intre 15:50 si 16:50 se va semnala Grindină de dimensiuni medii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului/vijelie. in Județul Timiş; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 15 Intre 15:45 si 16:30 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 50…70 km/h, descărcări electrice, izolat grindină, local averse. in Județul Buzău, Județul Prahova; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 15 Intre 15:20 si 16:30 se va semnala Averse locale care vor acumula 15...25 l/mp, grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. in Județul Galaţi, Județul Vrancea;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 24 mar /Agerpres/ - România nu are un sistem funcţional de reciclare a deşeurilor, iar în acest context, în materie de gunoaie, este nevoie de o mai mare conştientizare publică, a afirmat, joi seară, la Digi24, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer.

'Suntem foarte în urmă la colectarea selectivă a deşeurilor faţă de ce se întâmplă în ţările din vestul Europei. Există legislaţie şi resurse financiare prin programele de la Uniunea Europeană. Cu toate acestea, sistemul de reciclare a deşeurilor nu funcţionează în România. Asta s-a văzut şi în situaţia explozivă pe care am avut-o imediat ce am preluat mandatul de la minister cu producătorii de ambalaje. Deşeurile şi managementul deşeurilor sunt foarte complexe. Încerc să fac anul acesta nişte paşi clari măcar pe plan legislativ. Cred că în materie de gunoaie este nevoie de o mai mare conştientizare publică, iar publicul odată conştientizat trebuie să aibă la îndemână o infrastructură. Publicul trebuie să aibă şansa să colecteze de acasă, nu să meargă la trei străzi mai încolo să arunce gunoiul', a declarat ministrul Mediului.

Oficialul a amintit, de asemenea, că aplicarea de penalităţi pentru cei care aruncă gunoiul în locuri neamenajate este necesară.

'De asemenea, trebuie să existe pârghia de penalităţi pentru cei care aruncă gunoiul aiurea. Când m-am mutat la Bruxelles nu ştiam foarte bine cum este cu pungile pentru colectare selectivă. Chiar la început am pus din greşeală deşeurile din hârtie în punga pentru plastic. Vreau să vă spun că mi-au fost lăsate la poartă aceste pungi, plus un bileţel cu o amendă de 50 de euro. De atunci, n-am mai încurcat pungile', a povestit Paşca Palmer.AGERPRES(AS-autor: Daniel Badea, editor: Nicoleta Gherasi)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.