COD GALBEN: 08-05-2025 ora 10 Intre 8 mai, ora 14 – 9 mai, ora 03 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 26 nov /Agerpres/ - În această iarnă nu aşteptăm să avem trei săptămâni consecutiv temperaturi de minus 15 grade, cum s-a întâmplat în anul 2012, a declarat, joi, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, la cea de-a 25-a ediţie a Conferinţelor Focus Energetic.

"În această iarnă, pornind de la o analiză logică, nu ne aşteptăm să avem două trei săptămâni consecutiv temperaturi de minus 15 grade care ar bulversa, din câte ştiu eu, sistemul energetic. Aceasta nu înseamnă că nu poţi avea două trei zile cu temperaturi de minus 20 de grade. Pot să afecteze şi acestea dar nu atât de grav cum a fost iarna lui 2012, cinci viscole într-o lună, în ianuarie, patru în februarie şi trei săptămâni de temperaturi de minus 15 grade. Prin urmare, informaţia pe care pot să o furnizez, în acest context, acum, este că din aceste prognoze rezultă că este greu probabil ca în această iarnă să avem asemenea interval", a spus Sandu.

Potrivit acestuia, o veste bună pentru sectorul de energie hidrologică este aceea că dacă precipitaţiile sunt mai mari decât normele în Vest şi apropiate în Sud înseamnă că sectorul nu va avea de suferit deşi a fost mare secetă în ultimul timp.

"Din păcate nu se utilizează informaţia meteorologică de către cei care fac parcuri eoliene sau panouri solare. Adică să ai posibilitatea să îţi faci prognoză pe 72 de ore, începând de astăzi următoarele 72 de ore pentru parcul eolian, să ştii cât vânt ai şi să nu foloseşti această informaţie iarăşi mi se pare destul de grav, dar eu nu pot să impun asemenea lucruri. Vă spun numai că se apelează la paleative, se angajează oameni care se pricep la meteorologie, se angajează firme din Portugalia, care nu sunt în stare să furnizeze informaţii corecte despre prognoze de vânt sau, în cazul radiaţiei solare, care ar foarte utile pentru funcţionarea sistemului energetic", a mai spus Ion Sandu. AGERPRES/(AS - autor: George Bănciulea, editor: Andreea Marinescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.