COD GALBEN: 04-05-2025 Intre 08:00 si 14:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...120 km/h. in Județul Cluj , zona de munte de peste 1800 m;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Washington, 8 nov /Agerpres/ - Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, a adunat în jurul său o pleiadă de vedete, unele mai populare decât altele: campania sa prezidenţială a fost încheiată prin concerte susţinute de Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi şi Lady Gaga, în speranţa de a seduce ultimii alegători înainte de vot, relatează marţi France Presse.

Unele celebrităţi sunt în mod obişnuit mai degrabă înclinate spre stânga, dar în acest an preferinţa pentru candidata democrată este fără precedent, aproape niciun muzician de renume neoferindu-şi sprijinul pentru republicanul Donald Trump.

Această notă artistică ce a însoţit campania Clinton a culminat luni cu un concert susţinut de legenda muzicii rock Bruce Springsteen în Philadelphia, în statul-cheie Pennsylvania. Spectacolul a adunat mai mult de 40.000 de oameni, un record pentru o reuniune a candidatei democrate.

"Să ne jucăm rolul, astfel încât să ne putem uita înapoi în 2016 şi să spunem că am fost alături de Hillary Clinton, de partea bună a istoriei", a îndemnat el de pe scena instalată în centrul oraşului Philadelphia, locul de naştere al democraţiei americane.

Înaintea lui Springsteen s-a aflat pe scenă cântăreţul Jon Bon Jovi, care îi susţine de mult timp pe candidaţii democraţi. A urmat o întreagă procesiune: Chelsea şi Bill Clinton, una din fiice şi soţul candidatei, apoi Michelle şi Barack Obama, şi în cele din urmă Hillary Clinton.

Madonna a susţinut şi ea un scurt concert surpriză luni seara în centrul oraşului New York.

Şi extravaganta Lady Gaga urma să susţină mai târziu unul dintre primele sale showuri după lansarea recentă a albumului său "Joanne", în Carolina de Nord, unde Hillary Clinton avea programat un ultim miting chiar înainte de miezul nopţii.

După ce în ultimele zile în favoarea candidatei democrate au concertat Pharrell Williams, interpretul hitului "Happy'', sau vedeta muzicii pop Jennifer Lopez, prezenţa unor astfel de staruri poate atrage mulţimi mari la aceste întâlniri finale, scrie AFP.

Astfel de concerte gratuite au oferit şi rapperul Jay-Z şi soţia sa, Beyoncé, vinerea trecută în Ohio, oferind posibilitatea de a obţine datele de contact ale unor potenţiali alegători atunci când aceştia îşi rezervă locurile, ceea ce permite recontactarea lor pentru a-i încuraja să voteze, explică agenţia franceză de presă.

"Sufletele noastre nu au culoare şi vreau să evoluez într-o lume în care fiica mea să nu se confrunte cu constrângeri", a declarat Jay Z în timpul spectacolului său alături de alte vedete hip hop precum J. Cole, Chance the Rapper şi Big Sean.

Sprijinul cuplului Jay-Z / Beyoncé pentru cea care vrea să devină prima femeie-preşedinte a Statelor Unite l-a nemulţumit foarte tare pe adversarul acesteia, care a încercat să pună în discuţie registrul lingvistic al cântecelor lor.

"Nu este uimitor că (...) Jay-Z şi Beyonce folosesc un limbaj obscen cu cuvinte pe care, dacă le-aş rosti, ar duce la o revenire la scaunul electric", s-a revoltat luni miliardarul, lăudându-se că el adună "mulţimi mai mari decât o fac ei".

Cu toate acestea, rockerul Ted Nugent, unul dintre puţinii aliaţi ai lui Trump din lumea muzicii, a făcut un gest sexual grosolan evocând Partidul Democrat, înainte de a-l prezenta pe candidatul republican la un miting în Michigan duminică.

La Hollywood, Trump se bucură de sprijinul câtorva nume celebre, precum Clint Eastwood, însă afirmaţiile sale scandaloase de pe tot parcursul campaniei i-au adus mai ales duşmani, iar artişti precum Adele şi Rolling Stones şi-au exprimat nemulţumirea că le-a folosit cântecele la mitinguri politice.

Celebrităţile şi-au multiplicat, în schimb, intervenţiile în favoarea lui Hillary Clinton. Katy Perry a cântat şi a împrumutat titlul său "Roar" pentru spoturi de campanie şi a lăudat-o pe candidata democrată pe Twitter, unde cântăreaţa este internauta cea mai urmărită din lume.

Cântăreaţa pop Miley Cyrus a mers din uşă în uşă la studenţii de la Universitatea din Virginia, iar trupa indie rock The National a cântat gratuit în statul său de origine, Ohio.

La rândul său, site-ul de streaming de muzică Spotify a difuzat către milioane de alegători un mesaj nonpartizan al lui Barack Obama în care preşedintele le-a cerut americanilor să meargă la urne.

Şi romancierul Dave Eggers a condus, în ultima lună, un proiect intitulat ''30 de zile, 30 de cântece", în care artiştii au publicat cântece anti-Trump. Unul dintre ei, artistul electro Moby, a estimat că Donald Trump "nu (a fost) departe de a fi un psihopat".AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Ana Bîgu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.