COD PORTOCALIU: 06-06-2025 ora 10 Intre 6 iunie, ora 12 – 6 iunie, ora 23 Fenomene vizate: se va semnala 6 iunie, ora 12 – 6 iunie, ora 23Fenomene vizate COD GALBEN: 06-06-2025 ora 10 Intre 7 și 8 iunie, intervalul orar 12 – 21Fenomene vizate se va semnala 7 și 8 iunie, intervalul orar 12 – 21Fenomene vizate

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Madrid, 22 iun /Agerpres/ - Adevărata capitală gastronomică a Italiei este Bologna, căreia în cultura populară i se mai spune 'la grassa', pentru felurile sale de mâncare tradiţionale. Este şi capitala unei regiuni foarte interesante pentru gastronomi, Emilia-Romagna, în care se află oraşe celebre pentru produsele lor de primă calitate, ca Parma - cu Prosciutto di Parma şi Parmigiano-Reggiano - sau Modena, sinonim cu oţetul de calitate, relatează EFE.

Mortadella di Bologna şi sosul Bolognese, folosit cel mai des pentru paste, sunt celebre. Problema este că abundă pe planetă copii proaste ale acestui salam, iar în privinţa sosului, toată lumea consideră 'Bolognese' orice sos din carne tocată şi roşii. Or, este vorba despre mult mai mult.

Marele gatronom italian din secolul al XIX-lea Pellegrino Artusi oferă o reţetă în cartea sa 'La Scienzia in cucina e l'Arte di mangiar bene'. Pentru patru persoane, Artusi propune 350 grame de paste.

Pe de o parte, se taie în cubuleţe 150 grame de carne macră de viţel. Se toacă mărunt 50 grame de pancetta cu un sfert de ceapă, jumătate de morcov şi două tulpini de ţelină albă. Toate acestea şi carnea se pun la foc cu 40 de grame de unt până ce se rumenesc, timp de circa un sfert de oră. Artusi recomandă să se adauge atunci puţină făină şi jumătate de polonic de supă, sare şi piper, un vârf de nucşoară, după gust. Totul se fierbe, într-o cratiţă acoperită şi la foc foarte mic, timp de circa o oră şi trei sferturi. În timpul fierberii, dacă este nevoie, se mai adaugă puţină supă.

Pe de altă parte, pastele se fierb şi se scurg fără a le lăsa complet uscate, adică, să se pună în vas una sau două linguri din apa în care au fiert. Se răzuiesc peste paste 50 sau 60 grame de parmezan, se toarnă deasupra sosul... şi se servesc.AGERPRES/(AS - autor: Pepa Siţa, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.