COD GALBEN: 08-06-2025 ora 10 Intre 8 iunie, ora 14 – 9 iunie, ora 03 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 08-06-2025 ora 10 Intre 9 iunie, intervalul orar 12 – 21 Fenomene vizate se va semnala 9 iunie, intervalul orar 12 – 21 Fenomene vizate COD PORTOCALIU: 08-06-2025 ora 21 Intre 21:00 si 21:40 se va semnala Vijelie puternică, viteza vântului la rafală de 70…90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torențiale. in Județul Mureş; COD PORTOCALIU: 08-06-2025 ora 20 Intre 20:40 si 21:30 se va semnala Grindină de medii dimensiuni, averse torențiale care vor acumula 25...35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de 50...70 km/h, vijelie. in Județul Mureş, zona de munte de peste 1800 m, Județul Mureş, Județul Harghita, zona de munte de peste 1800 m, Județul Harghita;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Sibiu, 26 mai /Agerpres/ - Checul servit ca şi aperitiv este o specialitate săsească, care se prepară şi de către gospodinele ce nu sunt de etnie germană din Ardeal. Majoritatea se aşteaptă ca un chec să se servească la desert, însă checul aperitiv se pune primul la masă.

Reţeta checului a fost culeasă de la gospodinele săsoaice din zona de nord a judeţului Sibiu de către Aurelia Rusu, autoarea celei mai noi cărţi de bucate din Sibiu, "Gătim împreună în Casa Baronului".

Pentru checul aperitiv săsesc avem nevoie de următoarele ingrediente: 200 grame făină, 2 ouă, 100 grame măsline negre, fără sâmburi, 400 grame şuncă sau salam, 150 de grame de telemea de oaie, 200 de ml de lapte, 2 felii de gogoşari muraţi, 4 linguri de ulei, un pliculeţ de praf de copt, 85 de grame de caşcaval, sare şi piper.

Se taie şunca în cubuleţe, caşcavalul se dă prin răzătoarea mare, iar brânza se frământă bine cu furculiţa sau o dăm prin răzătoare. Se adaugă măslinele fără sâmburi, tăiate mărunt şi feliile de gogoşari, de asemenea, toate tăiate în cubuleţe. Într-un castron punem făina şi praful de copt şi apoi mestecăm. Ouăle se sparg într-o farfurie şi le batem cu furculiţa; se adaugă laptele şi brânza şi amestecăm până se omogenizează. Pese compoziţie, adăugăm şunca, măslinele, gogoşarul, caşcavalul, uleiul, piperul, sarea şi amestecăm. Se pune totul într-o tavă de chec şi se coace la foc mic timp de 45 de minute. AGERPRES/(AS - autor: Isabela Paulescu, editor: Cristian Anghelache)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.