COD GALBEN: 14-05-2025 ora 10 Intre 15 mai, ora 10 – 15 mai, ora 22 se va semnala instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Timişoara, 17 apr /Agerpres/ - Zona Banatului, plină de obiceiuri împrumutate de la vecini, are şi o bucătărie "multietnică", iar tortul sârbesc este foarte delicios şi uşor de făcut.

Doina Jivan din localitatea Răchita spune pentru AGERPRES că pentru prepararea tortului este nevoie de 200 gr. de biscuiţi, un borcan de compot de vişine, 300 gr. unt sau margarină, 200 gr. zahăr praf, 200 gr. nucă prăjită, 4 ouă, stafide, rom.

"Biscuiţii se tasează cu sucitorul şi se pun în siropul de vişine. Untul se freacă cu zahărul praf şi se adaugă pe rând 4 gălbenuşuri, apoi, uşor, nuca zdrobită şi prăjită, apoi vişinele din compot, o mână de stafide care au fost ţinute în apă vreo 10 minute şi esenţa de rom. Se mai poate adăuga şi puţin sirop din compotul de vişine. Această pastă se amestecă cu biscuiţii sfărâmaţi, uşor", prezintă reţeta Doina Jivan.

Acesta este blatul tortului, pe care-l putem împărţi în două.

Separat, se bat cele 4 albuşuri cu 4 linguri de zahăr, până se obţine o spumă pufoasă.

"Peste una dintre foile de blat turnăm spuma din albuşuri, apoi fixăm cel de-al doilea blat şi restul de spumă, peste care radem ciocolată neagră şi se ornează cu vişine. Dacă dorim, putem să lăsăm doar un strat de blat şi spuma deasupra, cu acelaşi ornament, pentru că este la fel de gustos", încheie Doina Jivan.

Reţeta este folosită adesea de gospodinele din întreg Banatul istoric, şi cel românesc, şi cel sârbesc. AGERPRES/(AS - autor: Otilia Halunga, editor: Cristian Anghelache)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.