Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Londra, 3 apr /Agerpres/ - Cu ocazia apropierii sărbătorilor pascale, publicaţia britanică The Daily Telegraph prezintă zece preparate delicioase tradiţionale de Paşti din întreaga lume.

Pashka, Rusia

Pashka este un desert în formă de piramidă, realizat din brânză şi servit în mod tradiţional de Paşte în Rusia. Prăjitura este adesea decorată cu simboluri religioase, cum ar fi literele "XB", de la "Christos Voskres", însemnând "Hristos a înviat".

Colomba di Pasqua, Italia

Asemănătoare la gust cu panettone-ul italian servit de Crăciun, Colomba di Pasqua este o prăjitură umplută cu fructe confiate, adesea în formă de porumbel.

Tsoureki, Grecia

O pâinică cu compoziţia unei brioşe, aromată cu esenţă de seminţe de cireşe sălbatice şi decorată adesea cu ouă fierte, vopsite în roşu, pentru a simboliza sângele lui Hristos.

Pinca, Europa de Est

O pâinişoară rotundă, cu semnul crucii, care este consumată de obicei pentru a sărbători sfârşitul Postului Mare în Slovenia şi Croaţia, dar şi în unele zone din Italia.

Mona de Pascua, Spania

O prăjitură realizată în mai multe regiuni ale Spaniei în timpul Semana Santa (Săptămâna Mare), asemănătoare unei gogoşi mari, deasupra căreia se pune un ou fiert.

Hot cross buns, Marea Britanie

Niciun Paşte britanic nu ar fi complet fără această pâinică dulce şi condimentată, purtând semnul crucii şi consumată cu această ocazie de sute de ani. Un alt desert popular în timpul acestei perioade este prăjitura de fructe Simnel, decorată cu 11 sau 12 biluţe de marţipan, simbolizând apostolii.

Capirotada, Mexic

Capirotada este un fel de budincă de pâine condimentată, umplută cu stafide, cuişoare, scorţişoară şi brânză şi populară în timpul perioadei pascale. Se spune că fiecare ingredient al budincii este un memento al suferinţelor îndurate de Hristos - cuişoarele amintind de cuiele în care a fost ţintuit, batonul de scorţişoară de crucea de lemn, iar pâinea de trupul Mântuitorului.

Kulich, ţările creştine ortodoxe

De Paşti, familiile din multe ţări creştine ortodoxe, printre care Bulgaria, Georgia şi Rusia, coc o prăjitură în forme înalte şi o decorează cu o glazură albă, pe care adaugă ornamente colorate sau flori. Adesea, prăjitura este binecuvântată de un preot după slujba de Paşti.

Supa de hasmaţuchi (pătrunjel creţ), Germania

Joia Mare este cunoscută şi sub numele de "Gründonnerstag" sau "Joia Verde" în Germania. Cu această ocazie, nemţii mânâncă alimente de culoare verde iar supa de hasmaţuchi este o alegere populară.

Paçoca de Amendoim, Brazilia

Realizat din alune, zahăr şi faină de manioc, acest desert brazilian este adesea servit în cinstea sărbătorii Paştelui.AGERPRES/(AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.