Schiatul este mai periculos decât snowboardingul

 •  Lifestyle
14 afişări

Practicanților snowboardului le place să se considere drept aventurierii pârtiilor, însă, aparent, schiatul, un sport mai de modă veche, este cel mai periculos dintre cele două, relatează Daily Mail.

462d6d56-7083-403a-8401-f2bbabb3649d

Schiorii sunt mai puțin predispuși la a suferi accidente pe pârtii, însă, în cazul în care o fac, au mai multe șanse să își piardă viața, potrivit unui studiu realizat de National Ski Areas Association din SUA. Ei se deplasează la o viteză mai mare și sunt mult mai vulnerabili când vine vorba de ciocnirea de copaci, stâlpi sau garduri, conform aceleiași surse.

Cercetătorul Jasper Shealy, din cadrul Rochester Institute of Technology, a afirmat că pasionații de snowboard sunt cu o treime mai puțin predispuși la a-și pierde viața pe pârtii decât schiorii. Majoritatea deceselor produse la schi sunt 'cauzate de coliziuni cu obiecte fixe, în care cineva intră cu mare viteză', a adăugat el. Pe de altă parte, snowboarderii au cu 70 la sută mai multe șanse să se accidenteze.

Rata mai mică de accidentări în rândul schiorilor ar putea avea legătură cu îmbunătățirile aduse echipamentelor de schi, a opinat el. AGERPRES

Etichete:

Comentează


Articole recomandate


Noul Agerpres