COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...100 km/h. in Județul Cluj , zona de munte de peste 1800 m;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bacău, 30 aug /Agerpres/ - Proiectul legislativ privind confiscarea extinsă va fi depus "în curând" în Parlament, a declarat marţi, pentru AGERPRES, ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

,,Cred că este un proiect important pentru România. Dacă vrem bani la buget, trebuie să confiscăm banii furaţi, să-i redăm societăţii", a afirmat Prună, care a participat la Târgu Ocna la Festivitatea de absolvire şi de depunere a jurământului pentru promoţia 2016 a Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare (SNPAP) din localitate, singura instituţie de învăţământ de acest tip din România.

Raluca Prună a mai spus că pregăteşte, pentru a fi lansat în dezbatere publică, un pachet de legi de reformare a sistemului judiciar, dar nu a vrut să ofere detalii privind conţinutul acestuia. "Nu pot să precizeze prevederi din aceste documente pentru că aş devansa dezbaterea acum, când mai avem câteva lucruri de pus la punct", a precizat ministrul Justiţiei.

Un al treilea obiectiv vizat de Ministerul Justiţiei este cel referitor la reformarea sistemului penitenciarelor, pe care îl doreşte concretizat printr-un proiect legislativ în Parlament, a mai menţionat Prună.

"După încheierea, pe 9 septembrie, a dezbaterii publice lansate în urmă cu trei săptămâni, vom analiza propunerile de măsuri administrative şi legislative ce s-au desprins din dezbatere în cadrul a cinci centre mari din ţară - Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova, Timişoara şi Bucureşti. Vor fi prezenţi nu numai cei din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, dar şi reprezentanţi ai ONG- urilor care lucrează, au proiecte interesante în diverse penitenciare şi care pot face sugestii. Ascultând toate părţile interesate din societate, o să facem o propunere, la jumătatea lunii septembrie, şi o să depun un proiect pe masa Parlamentului", a precizat ministrul Justiţiei.

Raluca Prună a reiterat, totodată, faptul că aşteaptă din partea Parlamentului "o colaborare pe măsura interesului existent privind reformarea sistemului penitenciarelor".

Ministrul a subliniat că, până la finalizarea obiectivului privind reforma din sistemul penitenciar, aşteaptă de la noua conducere a ANPR "viziunea şi determinarea de a schimba lucrurile în sistemul penitenciar şi de a lua măsuri administrative care să aducă schimbarea imediată în viaţa celor care se află în detenţie".

Ea mai precizat că s-a fundamentat un plan de măsuri care vizează realizarea de investiţii în infrastructura penitenciarelor din România.

Referindu-se la posibile sancţiuni din partea Uniunii Europene privind situaţia actuală din sistemul penitenciar românesc, Raluca Prună a menţionat că sistemul de penitenciare "este costisitor peste tot", România nefiind singura ţară care are probleme în acest sector.

,,Facem eforturi, dar nu suntem singurii cu probleme. Anul trecut, predecesorul meu a iniţiat o scrisoare împreună cu omologul italian prin care cerea Uniunii Europene, Comisiei Europene, să se permită folosirea de fonduri europene pentru refacerea infrastructurii în sistemul penitenciar. La conţinutul respectivei scrisori, iniţiată de doi miniştri, au aderat alţi 11 miniştri de justiţie din statele europene, ceea ce face ca cel puţin 13 state membre ale UE, prin semnătura pe care miniştrii le-au pus pe scrisoare respectivă să admită că sunt probleme în sistemele penitenciare din ţările lor. Sistemul de penitenciare este peste tot costisitor şi nu este România singulară în avea probleme", a punctat Raluca Prună. AGERPRES/(AS-autor: Cornel Cepariu, editor: Diana Dumitru)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.