COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului COD GALBEN: 30-05-2025 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...120 km/h. in Județul Caraş-Severin , zona de munte de peste 1800 m, Județul Hunedoara , zona de munte de peste 1800 m;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Oradea, 18 mar /Agerpres/ - Horaţius Dumbravă, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, a declarat vineri, la Oradea, că în rândul judecătorilor din penal, de la toate curţile de apel, este "o mare frământare" în legătură cu recenta decizie a Curţii Constituţionale a României (CCR), el acuzând faptul că prin aceasta se dau lecţii magistraţilor cum să evalueze probele, ceea ce este "nepermis" şi forţează limitele Legii fundamentale.

'Noi ne confruntăm, din păcate, şi cu alte probleme care afectează activitatea noastră, dincolo de lipsa de personal, de sedii necorespunzătoare, nu e cazul astăzi la Oradea, ne confruntăm cu situaţii care nu depind de noi. Şi mă refer la eternele decizii ale Curţii Constituţionale. Este opinia mea, nu neapărat asumată în Consiliul Superior al Magistraturii, dar e o mare frământare în corpul magistraţilor astăzi cu referire la acea decizie dată săptămâna trecută de Curtea Constituţională', a declarat, în conferinţă de presă, Horaţius Dumbravă.

Membrul CSM a subliniat că pe fond trebuie să se respecte decizia Curţii Constituţionale, dar consideră că aceasta a forţat limitele Constituţiei.

'Eu, personal, nu pot să nu remarc cum Curtea Constituţională a forţat limitele Constituţiei României, cum Curtea Constituţională dă lecţii cum trebuie să fie judecată o cauză de către instanţele judecătoreşti. Ba, mai mult, un judecător al CC îşi permite să dea lecţii instanţelor şi judecătorilor cum ar trebui apreciate probele, când ar trebui probele, de ce ar fi trebuit apreciate probele, într-un fel sau altfel. Este nepermis ceea ce se întâmplă, eu sper ca în acest moment CC să-şi realizeze dimensiunile sale constituţionale şi să lase instanţele judecătoreşti ca pe parcursul logic al Constituţiei să îşi creeze o practică judiciară unitară', a subliniat Dumbravă.

El a mai afirmat că, în prezent, toate colectivele de judecători din penal, de la toate curţile de apel, discută 'această mai mult decât discutabilă' decizie a Curţii Constituţionale şi, probabil, în urma acestor discuţii se va ajunge la anumite concluzii ce vor fi aplicate în sălile de judecată.

Curtea Constituţională a României a precizat, în motivarea publicată pe 9 martie, că decizia privind supravegherea tehnică se va aplica dosarelor aflate pe rolul instanţelor de judecată, nu cauzelor definitiv soluţionate până la data publicării sale. AGERPRES / (A - autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.