COD GALBEN: 06-05-2025 ora 10 Intre 6 mai, ora 12 – 7 mai, ora 03Fenomene vizate se va semnala 6 mai, ora 12 – 7 mai, ora 03Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Poliţiştii pun în executare duminică dimineaţă 16 mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 3,5 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, informează un comunicat transmis AGERPRES de IGPR.

"În această dimineaţă, peste 200 de poliţişti, cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pun în executare 16 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani", precizează sursa citată.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi. Participă şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Iaşi, Ilfov şi Ialomiţa.

"Cele 16 mandate de aducere sunt emise de Tribunalul Călăraşi, pe numele unor persoane din municipiul Bucureşti, din judeţele Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa şi Iaşi. Persoanele depistate urmează a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale", se arată în comunicatul IGPR.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2010 - 2013, cele 16 persoane, în calitate de administratori şi reprezentanţi legali ai 15 societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate.

Acestea sunt bănuite că ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de  materiale de construcţii şi servicii, în valoare totală de peste 2,5 milioane de euro. Prejudiciul cauzat prin evaziune fiscală este de 1 milion de euro, potrivit comunicatului IGPR.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, bănuiţii ar fi efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare, urmărind spălarea sumelor de bani. Aceştia ar fi efectuat transferuri de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat banii prin conturile societăţilor, metodă prin care ar fi  fost ascunsă originea ilicită a fondurilor, cauzând un prejudiciu de 2,5 milioane de euro.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, se mai menţionează în comunicat. AGERPRES / (AS - autor: Marius Frăţilă)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.